Четирима души са ранени при нападение с хладно оръжие в

...
Четирима души са ранени при нападение с хладно оръжие в
Коментари Харесай

Нападение с мачете до старата редакция на Шарли ебдо

Четирима души са ранени при нахлуване с хладно оръжие в Париж наоколо до постройката на някогашната редакция на сатиричното издание "Шарли ебдо ", съобщи Франс прес. Има към този момент и арестуван за случая.

"Нападение с хладно оръжие бе осъществено в 11-и регион на Париж, пред остарялата централа на "Шарли ебдо ", сподели министър-председателят Жан Кастекс, който отиде в спешния център на министерството на вътрешните работи.

Полицията заяви, че има арестуван обвинен, съобщи Франс прес.

Първоначално управляващите смятаха, че са забъркани двама нападатели, само че по-късно обявиха, че съгласно тях офанзивата е била осъществена единствено от едно лице. То е хванато край Площада на Бастилията.

Полицията е забелязала измежду тълпата на площада мъж с кръв по облеклата. Площадът на Бастилията се намира на няколкостотин метра от мястото на престъплението.

На мястото на офанзивата е открито хладно оръжие по информация на двама полицейски източници. Единият го разказа като мачете, а другият го назова сатър.

Репортери на АП видяха по какъв начин в квартала край метростанция "Ришар Леноар " в източната част на Париж се стичат служители на реда. Пет учебни заведения в 11-и регион и всички учебни заведения и детски градини в прилежащите региони бяха отцепени.

Не е явен претекстът за нападението и дали то е обвързвано с вестника, който реалокира редакцията си след ислямистките атентати от 2015 година, лишили живота на 12 души.

Днешната офанзива бе осъществена в разгара на правосъдното дело, обвързвано с атентатите отпреди 5 години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР