Четирима души, които знаеха нещо за убийството на сестрите Росица

...
Четирима души, които знаеха нещо за убийството на сестрите Росица
Коментари Харесай

Четирима мъртви и един изчезнал погребаха тайната за сестрите Белнейски

Четирима души, които знаеха нещо за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски от Пазарджик, към този момент не са сред живите. Пети изчезна безследно. За гибелта на девойките излежава доживотна присъда Лазар Колев. По време на делото против него обаче се прокрадна информацията, че той не е бил самичък, а имал съизвършител. Повече за това никой не заприказва.

Патоанатомът проф. Стойчо Раданов, Васил Славов - Иширковеца, овчарят, намерил телата на двете девойки, частният детектив Енчо Генчев и учителят по ски Димитър Юруков са хората, които знаеха по нещо значимо, което би могло да хвърли светлина върху страшната покруса, за която има единствено един наказан - Лазар Колев. Месеци наред след гибелта на девойките пълзяха клюки, че в убийството е забъркан човек на висока позиция, доказателства обаче не се откриха. В началото на следствието се сътвори усещането, че полицията прави всичко допустимо да заличи следите. Стана ясно, че телата на двете жертви са били измити с маркуч преди аутопсията, което направи невероятно вземането на ДНК материал. Въпреки, че Колев беше наказан точно въз основа на генетично проучване и показанията на изчезналия безследно Васил Славов - Иширковеца.

Няколко пъти английски и американски лаборатории връщаха пробите, взети отдолу под ноктите на сестрите, със заключението, че не може да се изолира ДНК. След няколко години обаче, ненадейно съумяха да го създадат. Едва ли единствено от несръчност ченгетата минираха делото авансово. Криминалисти се хвърляха на десетки версии и дадоха своя принос в международната криминалистика, която не беше виждала подобен мащаб на безсмислена работа. Проверени бяха 8 хиляди евентуално обвинени, повече от тях бяха и разпитани. Такова ликвидиране се разкрива за седмица, най-вече две, считат експерти. То не е поръчково, причинителите са дилетанти, оставили доста следи на мястото. Повечето обаче са били унищожени. Криминалистите са работили безредно, хвърляйки се слепешката. Екипът на националната полиция идва дни по-късно, с цел да се включи, вместо това да стане в деня на намирането на телата, каквато е практиката. Колегите им считат, че това е станало от мързел и небрежност. Ценни улики са изгубени вечно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР