Четирима души, излежаващи присъди, са загинали, а 61 са ранени,

...
Четирима души, излежаващи присъди, са загинали, а 61 са ранени,
Коментари Харесай

Пожар в затвора в Техеран, има загинали и много ранени

Четирима души, излежаващи присъди, са починали, а 61 са ранени, откакто нощес в пандиза Евин в иранската столица избухна пожар, заяви през днешния ден на уеб страницата си правосъдната власт в ислямската република, предадоха международните новинарски организации.
" Четирима пандизчии са умряли в следствие от поемане на пушек, провокиран от пожар, а 61 са ранени ", гласи известие в Мизан онлайн, като прецизира, че четирима от ранените са в тежко положение.
Иранската организация ИРНА съобщи, че 51 от ранените са лекувани амбулаторно. В болница са общо 10 потърпевши.
Пламъците лумнали в шивашки завод на пандиза след спор сред пандизчии, наказани за финансови измами и обири, поради който избухнали вълнения.
Местните управляващи споделят, че не става дума за протест в пандиза, ситуацията е под надзор, а случаят няма връзка с неотдавнашните вълнения в страната. Няма избягали пандизчии. Държавните медии през днешния ден излъчиха фрагменти с последствията от пожара, на които се виждат обгорели стени и тавани в помещение, за което се показва, че е горният етаж на шивашки завод в пандиза.
ИРНА заяви през вчерашния ден, като се базира на върховен чиновник по сигурността, че е имало конфликти сред пандизчии в едно от отделенията на Евин и надзиратели. Служителят споделил, че пандизчиите запалили склад, цялостен със затворнически униформи, откъдето тръгнал пожарът. 
Днес пред постройката на пандиза се събраха близки на лишени от независимост, с вяра да получат информация за положението им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР