Четирима души бяха ранени днес при земетресението с магнитуд 5

...
Четирима души бяха ранени днес при земетресението с магнитуд 5
Коментари Харесай

Четирима станаха ранените при силното земетресение в Гърция

Четирима души бяха ранени през днешния ден при земетресението с магнитуд 5 по Рихтер, станало край Атина, оповестиха локалните управляващи, съобщи Асошиейтед прес. Няма заплаха за живота на потърпевшите. Те са признати в болница.

``
реклама

По данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център (ЕССЦ) епицентърът на земетресението, записано в 14,13 ч., е бил на 23 километра северозападно от гръцката столица. Трусът е бил на дълбочина 12 километра.

В 15,11 ч. е бил регистриран различен трус с магнитуд 4,4 по Рихтер на дълбочина 5 километра, осведоми ЕССЦ.

Световните организации осведомят за още няколко по-леки труса, усетени в Атина.

Хиляди паникьосани хора излязоха на улиците в столицата на Гърция, показва гръцката телевизия ЕРТ, представена от ДПА, предава Българска телеграфна агенция.

Гръцката телевизия Скай оповестява, че за предварителна защита гръцките управляващи са почнали да изтеглят постройките на държавните институции, търговски центрове и доста други високи сгради в Атина.

Стотици хора излязоха на улиците от Народното събрание, от държавни и други здания в центъра на Атина. Много изплашени хора, в това число туристи, се събраха на площадите Синтагма и Колонаки, показва ТАСС.

В някои региони на Атина е спрял токът и телекомуникационните мрежи са били блокирани поради това, че доста хора са почнали да звънят по телефоните на околните си, показва ДПА.

Пожарната работа в Атина заяви, че са били получени доста позвънявания за хора, заседнали в асансьори, осведоми Асошиейтед прес.

Пожарникарите сега изваждат стотици хора, заседнали в асансьори.

Метрото работи обикновено, само че метро влаковете се движат с по-ниска скорост.

Гръцкият сеизмолог Герасимос Пападопулос съобщи, че земетресението е било усетено в цяла Южна Гърция.

Сеизмологът Манолис Скордилис сподели пред телевизия Стар, че първичният трус е бил покрай повърхността, поради което е бил усетен толкоз мощно.

Последното най-силно земетресение в Атина беше преди 20 години, когато трус с магнитуд 6 лиши живота на над 140 души и аргументи огромни материални вреди, напомня АП.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР