Четирима демонстранти загинаха при протести в иракската столица Багдад, след

...
Четирима демонстранти загинаха при протести в иракската столица Багдад, след
Коментари Харесай

4-има протестиращи в Багдад загинаха, ударени с гранати със сълзотворен газ

Четирима стачкуващи починаха при митинги в иракската столица Багдад, откакто бяха улучени от гранати със сълзотворен газ съобщи Франс прес, като се базира на медицински източници. Правозащитници настояват, че силите на реда съзнателно изстрелват гранатите по този начин, че да ударят хората.

По данни на Организация на обединените нации от началото на първото непринудено протестно движени в Ирак на 1 октомври до момента такива гранати са предизвикали гибелта на към 20 стачкуващи. В множеството случаи починалите са били със строшен череп от тези бойни средства, които са 10 пъти по-тежки от употребяваните другаде по света.

Съединени американски щати: Ирак да спре насилието и да организира предварителни избори

Общо над 330 души, множеството - стачкуващи, са убити при митингите и насилието, което раздрусва Ирак.

Ройтерс оповестява за двама убити и 35 ранени стачкуващи в Багдад. Агенцията се базира на медицински източници и на полицията и отбелязва, че хиляди иракчани не престават да вземат участие в антиправителствените митинги. Единият от починалите е бил ударен по главата от граната със сълзотворен газ, а другият е умрял в болница от раните си от шокова граната.

Според оператор на Ройтерс силите за сигурност употребяват както гумени, по този начин и бойни патрони, а също сълзотворен газ, с цел да разпилян стотиците стачкуващи, събрали се покрай багдадския площад "Тахрир ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР