Четирима чуждестранни туристи са тествани положително на коронавирус, според властите

...
Четирима чуждестранни туристи са тествани положително на коронавирус, според властите
Коментари Харесай

Гърция отчете заразен българин в Тасос и увеличение на заразени туристи в страната

Четирима задгранични туристи са тествани позитивно на ковид , съгласно управляващите на остров Тасос , в северната част на Егейско море, оповестява " Катимерини ".

Случаите, за които се оповестява са туристи, пристигнали в Гърция от Сърбия и България и са разпознати по време на инспекции на входните пунктове на страната.

Четиримата, за които се твърди, че са безсимптомни , са трансферирани в карантинен хотел в региона.

Властите в това време потвърдиха случай на Covid-19 на остров Наксос . Доклади в сряда дефинираха пациента като гръцки доктор, който преди четири дни пътувал до интернационалното летище в Атина от Обединеното кралство през Сърбия.

Общо 183 доказани случая на SARS-CoV-2 бяха регистрирани в Гърция от 1 юли - когато страната отвори порти - до вторник, 7 юли .

Съобщава се, че повече от половината от случаите, което е 103 случая или 56%, са импортирани .

До края на юни съвсем един от всеки четири случая 22,5% е обвързван с пасажери от чужбина. Повечето от новите случаи през последните няколко дни се отнасят за идващи през сухопътната граница .
 Сръбски жители с COVID-19 са влезнали в Гърция през Кулата
Сръбски жители с COVID-19 са влезнали в Гърция през Кулата

85% от инфектираните в страната са туристи...

Гръцките здравни управляващи са мощно загрижени за увеличението на доказаните случаи на ковид измежду туристите , изключително на островите.

Общо 10 туристи, девет задгранични жители и един грък, са открити и се намират на островите Тасос, Наксос, Евия и Корф у, като наподобява, че по-голямата част от импортираните случаи са от прилежащи балкански страни , оповестява KTG.

" Преминаваме през " друг " туристически сезон. Пристигането на туристи на остров Тасос прави наложително спазването на всички ограничения за самостоятелна отбрана и използване на здравните протоколи. Ние се оправяме със всеки случай със успокоение и отговорност ", разяснява кметът на Тасос Елефтериос Кириакидис.

Двама туристи в община Пагайо, Кавала са тествани позитивно . Според локалните управляващи те са пристигнали през уикенда и са се върнали в страната си .

Турист от Сърбия е тестван позитивно на остров Корфу , заяви държавната телевизия ERT TV в сряда сутринта. 60-годишната жена е безсимптомна и в самоизолация, оповестяват локални медии.

Двойка от Сърбия пътува до курорта Айдипсос в северна Евия в група от 20 души , като мъжът развива някои признаци и е потърсил локалния здравен център в Истия. Казано им да се качат на такси и да отидат до болничното заведение в Ламия, на към 200 км.

И двамата са тествани позитивно в болничното заведение в Ламия , оповестяват локалните медии. Здравните управляващи и Гражданската отбрана са нащрек, пробвайки се да проследят контактите. Те остават в болничното заведение, като брачната половинка е безсимптомна .
 80% по-малко туристи в Гърция спрямо 2019-а
80% по-малко туристи в Гърция спрямо 2019-а

Туризмът в Гърция е една четвърт от националния приход на страната

Гърция затвори границите си за сръбски жители и забрани директните полети.

Провеждат се инцидентни инспекции на граничния пункт с България , входна точка, употребена от сърбите за пътешестване до Гърция.

Тестваните пасажери са задължени да се самоизолират в продължение на 24 до 36 часа, до приемане на резултатите от теста.

Гръцките здравни специалисти разказват разпространяването на ковид на Балканите като " изключително тъмно " и предизвестяват, че в случай че обстановката продължи и епидемиологичната крива се усили, Гърция може би би трябвало да предприеме фрапантни ограничения и да затвори сухопътните си граници .

Пред телевизия Skai в сряда сутринта, професор Чараламбос Гогос акцентира, че " има проблем във всички страни на Балканите ".

" Ако епидемиологичната крива се усили, би трябвало да помислим за затваряне на границите , не би трябвало да стигаме до такава степен, че да затворим изцяло сухопътните граници ".
 Сърбия отсече: Затварянето на границата за сърби вреди на ползите на Гърция
Сърбия отсече: Затварянето на границата за сърби вреди на ползите на Гърция

Туроператорите в Сърбия също са недоволни от решението на Гърция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР