Четирима членове на организирана престъпна група – две жени и

...
Четирима членове на организирана престъпна група – две жени и
Коментари Харесай

Разбиха организирана престъпна група за трафик на хора чрез фиктивни бракове

Четирима членове на проведена незаконна група – две дами и мъж български жители, както и един индиец, са арестувани през вчерашния ден в хода на подхванати дейности, осъществени от оперативни чиновници и проверяващи служители на реда на Групово дело „ Гранична полиция “ и служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Операцията е извършена под управлението на Специализираната прокуратура. Извършени са претърсвания на адреси в столицата, откъдето са конфискувани материални доказателства.

Работата по случая почнала в отдел „ Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница “ в ГДГП през 2017 година и досега информацията за проведената незаконна група за трафик на хора продължава да се придобива, уголемява и документира.

По първични данни четиримата участници в групата набирали дами на територията на София, с които мъже от Индия и Пакистан да сключат фиктивни бракове. Жените били примамвани с обещания за финансова полза.

Целта на пакистанците и индийците е била незаконна миграция посредством законови разрешителни режими въз основа на подписани бракове с гражданки от Европейския съюз. Сключването на браковете се е правило на територията на България, в страни от Западна Европа и в Република Кипър. Впоследствие непознатите жители се записали на адреси в съответните страни и кандидатствали за дълготрайно престояване на територията на страни от Западна Европа, възползвайки се от подписаните фиктивни бракове с българските гражданки. Жените, въвлечени в противозаконната активност, били принуждавани да спомагат на индийците и пакистанците пред съответните миграционни управляващи в разнообразни страни – Австрия, Белгия, Дания и други

Четиримата участници в проведената незаконна група са привлечени в качеството на обвинени и арестувани за 72 часа с прокурорско предписание. Процесуално-следствените дейности не престават под управление на наблюдаващ прокурор от Специализираната прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР