Четирима британски войници в червени и златни парадни униформи заеха

...
Четирима британски войници в червени и златни парадни униформи заеха
Коментари Харесай

Кейт с обеци на Ди на процесията за кралицата

Четирима английски бойци в червени и златни парадни униформи заеха позиции в четирите ъгъла на ковчега на кралица Елизабет Втора.

С това през днешния ден стартира бдението, което ще продължи четири дни, до момента в който тленните остатъци на починалата кралица са в Уестминстър Хол в Лондон.

Войници от церемониални подразделения на английската войска ще се редуват да пазят ковчега на шестчасови смени.

Ковчегът на кралицата беше подложен на издигната платформа в Уестминстър Хол след тържествена върволица от Бъкингамския замък.

След това крал Чарлз Трети и други високопоставени членове на кралското семейство напуснаха Уестминстър Хол, до момента в който събралите се извън хора скандираха: " Бог да пази краля! "

От късния следобяд през днешния ден жителите може да влизат в Уестминстър Хол и да минават около ковчега на кралицата, с цел да отдадат почитта си.

" Кейт Мидълтън носи загатна за Елизабет Втора покрай сърцето си " - това написа People, съобщавайки, че новата принцеса на Уелс и брачна половинка на принц Уилям е била снимана с брошката на починалия монарх, до момента в който пътува от Бъкингамския замък до Уестминстър Хол.

Информацията е доказана от Лорън Кийна - публицист и редактор на The Court Jeweller, като съгласно медията Елизабет Втора е носила бижуто във форма на листо, обсипано с диаманти и перли, в Сеул на 21 април 1999 година

Заедно със специфичната брошка, Кейт е носила и обеци с перли от Колингууд на починалата си свекърва принцеса Даяна, съобщава People, цитирайки Kiehna.

Според The ​​Court Jeweller Меган Маркъл също е носила перлени и диамантени обеци, подарени от Нейно Величество.

Междувременно стана ясно, че освобождението на личен състав в " Кларънс хаус ", някогашната публична резиденция на крал Чарлз Трети в Лондон, е неизбежно, сподели през днешния ден неин представител, представен от Франс прес.

Британска синдикална организация незабавно реагира сериозно на известието.

По информация на вестник " Гардиън " десетки чиновници на " Кларънс хаус " към този момент са получили уведомления за освобождение, предава Българска телеграфна агенция.

В резиденцията работят стотина души, някои от които - от десетилетия.

Обслужването на краля и кралицата консорт ще бъде трансферирано на Бъкингамския замък след наследяването на трона от Чарлз Трети, който в четвъртък беше провъзгласен за крал след гибелта на неговата майка, кралица Елизабет Втора.

" След наследяването на трона предходната седмица, работата на резиденцията на някогашния принц на Уелс и някогашната херцогиня на Корнуол спря, както повелява законът, и стартира развой на съвещания ", обявиха от " Кларънс хаус " пред Агенция Франс Прес.

" Нашият личен състав служи дълго и правдиво. Въпреки че освобождението на част от него е неизбежно, ние работим интензивно, с цел да намерим нови позиции за допустимо най-голяма част от персоналния състав ", допълниха от резиденцията.

" Решението на " Кларънс хаус " да разгласи освобождаванията в интервала на печал просто е безсърдечно ", реагира на новината генералният секретар на английския профсъюз PCS. " Ако това решение е било авансово планувано при смяна на функциите в кралското семейство, то неговият мащаб и бързината, с което беше оповестено, са извънредно крайни ", прибавиха от профсъюза в изказване.

В. " Гардиън " припомня, че личният състав на " Кларънс хаус " не е представляван от нито една синдикална организация. Според английския ежедневник кралските служби в началото са имали желание да разгласят освобождението на чиновници след идното в понеделник заравяне на кралица Елизабет Втора. След юридическа консултация е било взето решение новината да бъде обявена преди този момент.

На всички чиновници ще бъдат препоръчани увеличени компенсации и нито един няма да бъде освободен най-малко през идващите три месеца, оповестяват кралските източници.

Междувременно стана известно, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е разговарял с крал Чарлз Трети, с цел да сервира съболезнованията си във връзка гибелта на неговата майка, съобщи АП, като се базира на Белия дом.

Той означи, че Байдън си спомня с трогване за добротата и гостоприемството на кралицата. Президентът и първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън отседнаха при Елизабет Втора в замъка Уиндзор през юни.

Белият дом осведоми, че Байдън ``също по този начин е изразил огромното удивление на американския народ от кралицата, чието достолепие и неизменност задълбочиха трайното другарство и специфичните връзки сред Съединените щати и Обединеното кралство``.

Следващата седмица президентът на Съединени американски щати, наред с други държавни ръководители, ще участва на погребението на Елизабет Втора в Лондон.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР