Четирима бойци се опитаха да вземат заложници в църквата Архангел

...
Четирима бойци се опитаха да вземат заложници в църквата Архангел
Коментари Харесай

Касапница в Грозни! Джихадисти щурмуваха християнски храм, командосите на Рамзан Кадиров ги избиха като кучета за броени минути

Четирима бойци се пробваха да вземат заложници в църквата Архангел Михаил в чеченския град Грозни. В резултат на спецоперацията нападателите са унищожени, заяви президентът на Чечня Рамзан Кадиров, написа Блиц.

По думите му от получените пострадвания е умрял служител на реда, ранен е и минувач.

" Разполагаме с оперативна информация, че бойците са получили заповед за нападението от западна страна ", разкрива Кадиров и прибавя, че е пристигнал на място да управлява провеждането на спецоперацията, която е траела единствено няколко минути.

По-късно Кадиров заяви, че личността на единия от бойците е открита - това е гражданин на Грозни. Засега не е разпознат един от починалите - това не е нито служител на реда, нито гражданин на града.



" Никой от членовете на фамилията на отец Сергей, а също и той не са потърпевши ", разкрива президентът на Чечня. 
Той благодари също по този начин на служителите на реда, охранявали храма и избавили живота на хората. " Те са работили тъкмо и храбро ", прибавя Кадиров.
Хора, намиращи се в храма по време на нападението, описват, че са чули пукотевица на улицата към 15 часа локално време, когато се провеждала службата.

" В храма се намираха към 15 вярващи, един от тях - мъж, опита да барикадира вратата с маса, споделя една от вярващите Тамара Погорелова.
По думите й нападателите са стреляли от револвери и автомати. " Ние барикадирахме вратата с маса и я придържахме. По време на нападението им беше ранен и доктор, който също беше в храма. Всички бяхме доста изплашени. През това време децата на свещеника бяха на двора. Жена му съумя да излезе и бързо да ги закара у дома ", споделя още Тамара Погорелова.

Още един свидетел, представящ се като Сергей, споделя, че чул безразборна пукотевица и незабавно всички барикадирали вратата. " Предположихме, че се случва нещо неприятно. Звъняхме на номерата за екстрени обстановки ", споделя той.



В момента придвижването към храма е възобновено, а обстановката в Грозни е спокойна.

От Следствения комитет прецизираха, че са починали двама служители на реда, охранявали църквата, както и един от посетителите, още двама други са ранени. По време на обиските в ликвидираните нападатели са открити ножове и оръжие.



Разследващи разясняват, че казусът е бил извънредно сериозен и като по знамение не се е стигнало до по-големи жертви. Те благодарят на служителите на реда, охранявали храма, които са предотвратили огромна кланица.

През февруари бе атакуван събора на Георги Победоносец в Кизляр. Тогава стреля 22-годишният Халил Халил, който бе премахнат на място. Преди това той съумя да убие пет възрастни дами, още четирима бяха ранени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР