Четирима български писатели през изминалата година успяха да издадат нови

...
Четирима български писатели през изминалата година успяха да издадат нови
Коментари Харесай

Годината, която изпращаме през думите на Г. Господинов, З. Карабашлиев, А. Попов и Р. Карабаш

Четирима български писатели през миналата година съумяха да издадат нови и сполучливи книги.

Книгите, които за мнозина бяха мощ и ентусиазъм през тази тежка година. Захари Карабашлиев и новото му заглавие " Опашката ". Георги Господинов и " Времеубежище ". Алек Попов и новата му книга " Мисия Туран ". И Рене Карабаш с " Писма на Омар до бъдещата му брачна половинка ".

„ Тази година ние се сблъскахме челно с по-важните въпроси – кое е истина и кое не. С последствията от незнанието. С последствията от подправените вести, с това, че народ, който има вяра в прекомерно доста неща, в действителност не има вяра в нищо “, споделя Захари Карабашлиев.

„ 2021 година безспорно за всички нас беше една сериозна крачка, която трябваше да създадем и едно голямо предизвикателство, което не е свършило “, споделя Георги Господинов.

„ Вместо някакви рационални решения хората доста постоянно залитат по някакви фантастични измислици. За мен тези мечти са забавни, само че избирам в самата действителност да доминира “, споделя Алек Попов.

„ Много е мъчно в целия този звук да откриеш какво да направиш – кой път да хванеш. До какъв брой можем да се намесим в ориста на другия и до какъв брой сме виновни за нашата. Бяхме принудени да се затворим с хората, които обичаме – нещо на пръв взор доста обикновено и като че ли не сме мислили какво би провокирало това. Защото когато се затворим с индивида, с който живеем – той става едно огледало, което е извънредно мъчително, тъй като оттова излизат страхове, излизат неустановеност и ето това е огромното предизвикателство “, разяснява Рене Карабаш.

Според Попов би трябвало и да сме доста деликатни:

„ Трябва човек да е деликатен – да знае какво може да реализира и какво не може да реализира, тъй като в желанието си от време на време до реализираме съвършенство може да създадем огромни бели и да объркаме доста неща. “

„ Вярвам в мъдростта на всеки един народ и това, което той ще излъчи макар всичките ни разочарования и наши провали и се надявам колкото и необичайно да звучи – ние да градим нашия дом с останките от нашите предходни провали “, разяснява Карабашлиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР