Четирима анестезиолози са готови да започнат работа в болница Иван

...
Четирима анестезиолози са готови да започнат работа в болница Иван
Коментари Харесай

Наемат четирима анестиолози в болницата в Гоце Делчев след смъртта на д-р Милан Първанов

Четирима анестезиолози са подготвени да стартират работа в болница " Иван Скендеров " в Гоце Делчев от 1 октомври. Това стана ясно след среща сред здравния министър проф. Костадин Ангелов и ръководителя на лечебното заведение, съобщи БНР.

На нея беше разискван избавителен проект за болничното заведение, в която се лекуват най-вече пациенти с Covid-19.

От началото на годината тя изпадна в управническа рецесия и остана без анестезиолози.

След кончината на единствения щатен анестезиолог доктор Милан Първанов, станал жертва на Covid-19, заявление за овакантяване са подали още двама негови сътрудници, които работеха на половин щат в гоцеделчевската болница. Единият от тях е доктор Мария Радойкова, която беше и шеф на лечебното заведение до май месец предходната година. " Не ми е здравословен климатът там. Това не е моята болница, която оставих ", сподели тя.

Заради противоречие с управническите политики на идващия шеф на гоцеделчевската болница доктор Улевинов, 14 лекари, шест от които завеждащи отделения, хвърлиха през месец февруари оставки и се върнаха, когато с решение на Общински съвет за шеф беше назначен рентгенологът доктор Петър Фелибев. Кризата обаче не е овладяна и се задълбочава, счита доктор Мария Радойкова.

" Колегите, с които съм работила доста дълги години, които са в пенсионна възраст, съгласно мен, до нова година може би ще изоставен ", добави докторът.

Управителят на общинската болница в Гоце Делчев доктор Фелибев съобщи за БНР, че ще разяснява обстановката след срещата със здравния министър.

Ако не се намерят най-малко двама щатни анестезиолози, с цел да се покрие второто равнище на подготвеност на Интензивното поделение, казусът с клиничните пътеки ще е сериозен, предизвести доктор Радойкова.

" Ако не могат да се намерят нужния брой експерти на главен трудов контракт, може би половината клинични пътеки, по които работи болничното заведение, ще отпаднат ", изясни още доктор Радойкова.

 Гоце Делчев скърби за умрелия от корованирус доктор Виж още

От началото на пандемията до през днешния ден в общинската болница в Гоце Делчев с COVID-19 са приети в болница 396 пациенти. В момента в инфекциозното поделение на болничното заведение са настанени 24-ма пациенти, а в структурата по вътрешни заболявания - 11.

Няма заболели, нуждаещи се от интензивни грижи. На приетите в болница, при нужда, е обезпечена консултация с анестезиолог-реаниматор, който има подписан контракт с болничното заведение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР