Четирима американци са подали заявка за участие в плувния маратон

...
Четирима американци са подали заявка за участие в плувния маратон
Коментари Харесай

Четирима американци със заявки за плувния маратон от острова Света Анастасия до Бургас

Четирима американци са подали поръчка за присъединяване в плувния маратон от острова " Света Анастасия " до моста в Бургас. До момента описът с участници от България е към 60 плувци.

Състезанието ще се организира на 18 юли, а записването на искащите да се пробват да преплуват близо 7-километровата отдалеченост ще завърши на 16 юли, четвъртък.

Община Бургас си резервира правото да отсрочи плувния маратон за друга дата при изключителни условия. В актуалната притеснителна за всички хора по света обстановка с КОВИД - 19, ще бъдат отговорно взети нужните превантивни ограничения за запазване здравето на всички, ангажирани със надпреварата като участници и уредници. За задачата съботата ще стартира с прегледи на Морската гара в Бургас - на кръвно налягане, температура, физическа кондиция, показаха от общината.

Стартът ще бъде даден в 9.30 часа на острова " Света Анастасия ", а награждаването е планувано за 12.30 часа на моста в Бургас.

Според наредбата на Община Бургас участниците би трябвало да са навършили 16 години.

Разстоянието от " Света Анастасия " до моста може да бъде преплувано в свободно определен жанр. Не се позволява потреблението на помощни средства, като плавници, лопатки за ръце, дъски и помощ извън. Участвиците ще бъдат авансово извозвани с корабче до острова. Времето за финиширане е закрепено и е 1 час след финиширането на първенеца, в противоположен случай изоставащите ще бъдат прибирани от избавителните лодки и катери. С оглед сигурността на състезателите, по време на маратона ще бъде обезпечен реанимационен екип на вода, който ще съпровожда участниците по целия маршрут.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР