Четирима алпинисти са загинали под Еверест в рамките на последната

...
Четирима алпинисти са загинали под Еверест в рамките на последната
Коментари Харесай

Четирима алпинисти са загинали под Еверест за седмица

Четирима алпинисти са починали под Еверест в границите на последната седмица поради засиления трафик към върха.
 Поне 7 алпинисти починаха в Непал
54-годишният американец Доналд Кеш е колабирал от височинна болест, откакто е покорил най-високия връх на планетата. Компанията, уредник на изкачването му - " Пайъниър Адвенчърс ", разкрива, че тримата шерпи с него са се пробвали да го върнат към живот и смъкват до лагер 4, само че той е колабирал още веднъж и е умрял.

" Той сбъдна фантазията си да покори седемте върха (б.р. това са седемте най-високи континентални върхове. " Севън съмитс съмитър " (Покорител на 7-те континентални първенци ”) или „ Колекцията на богаташите ” е една от огромните цели за доста алпинисти и авантюристи) ", написа щерка му във Facebook.

Индийска алпинистка също е умряла на слизане от Еверест. При нея аргументите също са подбудени от дългото очакване за нанагорнище и слизане от върха, защото поради хубавото време има доста алпинисти под Еверест, които се пробват да го доближат.

Други двама пък са починали преди седмица. Индиец е бил открит мъртъв в палатката си, а ирландец към този момент седмица не може да бъде открит и се счита, че също е умрял.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР