Четирима афганистанци и двама българи остават на лечение в бургаската

...
Четирима афганистанци и двама българи остават на лечение в бургаската
Коментари Харесай

4 мигранти и двама български военни остават в болница след катастрофата на границата

Четирима афганистанци и двама българи остават на лекуване в бургаската държавна болница след тежката злополука с боен камион край Резово.

Инцидентът стана през вчерашния ден към 15 часа на пътя край малкотърновското село Граматиково. Военният камион, пренасящ група от 35 афганистанци, арестувани при незаконно прекосяване на българо-турската граница, се обърна в река Велека. Двама от бежанците починаха на място, а 17 души, измежду които двама български военнослужещи бяха превозени в няколко бургаски лечебни заведения.

" Един афганистански жител е признат във Второ хирургично поделение с травма на гръден панер, трима са приети в болница в неврохирургията с контузии на гръбначния дирек. И двамата български жители, които са военни, са приети в болница в неврохирургията с мозъчно разтърсване и контузия на гръдния панер, те са на 42 и 23-годишна възраст. Няма заплаха за живота им, контактни са ", съобщи пред Българска национална телевизия доктор Светослав Тодоров, заместник-директор на държавната болница в Бургас.

Състоянието на потърпевшите е устойчиво. Предстои да бъдат изписани в околните дни след спомагателни проучвания. Очакват се резултатите от тестванията за алкохол и опиати.

Подробности към злополуката към момента не са ясни. Разследването е поето от Военноокръжната прокуратура в Сливен.

От там обясниха, че теренът, по който се е в движел тежкотоварният автомобил, бил доста неприятен.

" В хода на следствието ще проверим всички версии за случая. А те са вероятно отговорно държания от страна на лидера, техническа нередовност на автомобила и вероятно нападателно държание от страна на арестуваните афганистански жители. Но предстоят разпити и огледи, които ще открият сигурно повода за произшествието ". Това съобщи военно-окръжният прокурор на Сливен Христо Тинев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР