Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще прекрати

...
Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще прекрати
Коментари Харесай

Фетел се съмнява, че Алонсо и Астън Мартин ще постигнат целите си във Формула 1

Четирикратният международен първенец във Формула 1 Себастиан Фетел ще приключи своята кариера в края на 2022 година. Неговото място в екипа на Астън Мартин пък ще бъде заето от двукратния отличник Фернандо Алонсо, който има контракт за най-малко две години с отбора от Силвърстоун.
 Алонсо ще кара най-малко 2 години за Астън Мартин Алонсо ще кара най-малко 2 години за Астън Мартин
Според Фетел обаче даже и привличането на опитния испанец няма да помогне на тима да реализира задачите си да се бори в челото на колоната, най-малко не и в близко бъдеще.

„ Хората са на разположение, новата фабрика се строи, всичко си идва на мястото, само че ще отнеме време. С смяната в разпоредбите тази година имахме огромна опция, само че и ние, както и доста други, попаднахме в еднакъв капан (на подскачането). Някои извадиха шанс с дизайн на колата, който работи добре с други равнища на окачването.

„ Тези правила ще останат в действие до 2026 година (когато ще бъдат въведени новите мотори), тъй че тимовете, които стартирах добре ще имат преимущество най-малко дотогава. Освен това имаме и тавана на бюджетите, който не ти разрешава да харчиш безсистемно в опита си да настигнеш конкуренцията “, сподели Фетел.

„ Фернандо няма потребност от моя съвет. Не съм сигурен дали той би го приел, само че така и така не му би трябвало. Той е в спорта към този момент толкоз дълго, ще се оправи “, добави още в закачлив звук германеца.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР