Четирикратният световен шампион във Формула 1 Ален Прост иска да

...
Четирикратният световен шампион във Формула 1 Ален Прост иска да
Коментари Харесай

Ален Прост: Формула 1 се нуждае от изобретателност и по-малко технология

Четирикратният международен първенец във Формула 1 Ален Прост желае да вижда повече представление и конспирация в шампионата. Французинът, който в кариерата си е замесен в някои от най-вълнуващите борби с Ники Лауда, Нелсон Пике и Аертон Сена, си напомни за годините, в които се бореше за международната купа.

В навечерието на надпреварата за Гран при на Китай, което ще е №1000 в историята на Формула 1, беше възобновена полемиката от какво се нуждае спортът. Съвременните V6 хибридни турбодвигатели са обект на рецензия, без значение че са извънредно ефикасни и мощни. Основното обвиняване към тях е неналичието на звук спрямо предшествениците им V8 и V10.

" В момента Формула 1 е в интервал, в който има невероятни технологии. Освен това феновете и всички въвлечени получават повече данни от всеки път. Според мен това е доста хубаво, изключително за производителите, които вършат необикновено ефикасни мотори ", сподели френската легенда, който е и консултант в отбора на " Рено ".

Според Прост обаче Формула 1 се нуждае от промени, с цел да може спортът да бъде по-непредсказуем, както през 80-те години на ХХ век.

" Нуждаем се от малко повече досетливост и не толкоз доста технологии. Това ще увеличи изненадите, другите тактики и избор на тимовете ", сподели още Прост. " Формула 1 би трябвало още веднъж да върне човешкия фактор в спорта – тогава, когато бяха доста значими пилотският фактор и работата на инженерите. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (448)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР