Четирикратният световен шампион при мъжете Сърбия постигна победи в първите

...
Четирикратният световен шампион при мъжете Сърбия постигна победи в първите
Коментари Харесай

Сърбия започна с две победи в баскетбола 3х3 при мъжете в Токио

Четирикратният международен първенец при мъжете Сърбия реализира победи в първите си два мача в дебюта на баскетбола 3х3 на Олимпийски игри.

В първия мач против живата легенда в този спорт Душан Домович Булут изнесе същинска лекция по махленски баскетбол, осъществя 11 точки за 6 минути и половина игра, а Сърбия завоюва с 22:13. Във втората си среща Сърбия победи много по-трудно Нидерландия с 16:15, като Домович Булут осъществя 4 точки, а с 5 за сърбите приключи Михайло Васич.
Световният вицешампион Латвия записва победа и загуба на старта на конкуренцията. В мача на откриването латвийците завоюваха с 21:14 против Полша, само че във втория си дуел балтийската страна отстъпи трагично с 20:21 на Белгия. Победният панер за белгийците вкара Тибо Вервоорт със пукотевица за 2 точки (3 точки в общоприетия баскетбол). Вервоорт приключи с 11 точки за Белгия, а Карлис Ласманис завърши мача с 11 за Латвия.

В другите два мача от програмата, които се изиграха до момента, Отборът на Руския олимпийски комитет надигра Китай с 21:13, а Полша пропиля задатък от 7 точки, само че въпреки всичко надигра домакина Япония с 20:19 след продължение.

По-късно през днешния ден са мачовете Нидерландия - Руски олимпийски комитет и Белгия - Япония.

В олимпийския шампионат по баскетбол 3х3 не взе участие тимът на международния първенец Съединени американски щати, който сензационно не съумя да завоюва квота за Токио.

По правилник осемте тима в шампионата играят по един път всеки против всеки. Първите два се класират за полуфиналите, а тези от трето до шесто място се срещат още един път в плейофен кръг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР