Четирикратният шампион в Обиколката на Франция Крис Фрум е претърпял

Четирикратният шампион в Обиколката на Франция Крис Фрум е претърпял ...

Фрум е в интензивното отделение след първи операции.


Четирикратният шампион в Обиколката на Франция Крис Фрум е претърпял първи операции и е в интензивното отделение на Университетската болница в Сент Етиен в не много добро състояние, заяви за ББС шефът на клубния ми тим ИНЕОС Дейв Брайлсфорд.

34-годишният Фрум падна по време на тренировка преди четвъртия етап от Критериум дю Дофине, но първоначалната информация бе доста ограничена. Сега Брайлсфорд разкри, че Фрум е получил множество фрактури след челен удар в стена с 54 километра в час. Катастрофата се е случила, след като британецът е опитал да си издуха носа в скоростен участък, но е загубил контрол над велосипеда си заради силен порив на вятър.

Chris Froome is in intensive care and "not in great shape" after suffering serious multiple fractures in a high-speed crash yesterday.

More details https://t.co/u4jdCf7pIA pic.twitter.com/JQ1Kbpa7ZW
— BBC Sport (@BBCSport) June 13, 2019
"Той вече бе опериран и вече сме сигурни, че е в първата фаза към възстановяването си. Оттук нататък започваме да следим ситуацията, но тя все още е развиваща се и е притеснителна. Крис не е в добра форма. Има падания и лоши падания и това определено е лошо падане."

Фрум, който спечели "Тур дьо Франс" през 2013, 2015, 2016 и 2017 година, ще пропусне най-голямото колоездачно състояние, а вероятно и останалите стартове поне до края на годината. Тазгодишното издание на Обиколката на Франция ще започне на 6 юли от белгийската столица Брюксел.

Източник: sportal.bg