Четирикратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк

...
Четирикратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк
Коментари Харесай

Четирикратен световен ски шампион се оказа собственик на концесионера на Банско

Четирикратният притежател на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк Жирардели се оказа притежател на мажоритарен дял в " Юлен " АД - концесионер на ски зоната над Банско. За смяната разбираме от прессъобщение на Министерството на околната среда и водите, в което се твърди, че австриецът е посочил " истински документи ".

Почетният жител на Банско изиска среща с премиера Бойко Борисов през уикенда и настоя за втори въжен превоз. В последна сметка такава е имало с трима министри - на околната среда и водите Нено Димов, на туризма Николина Ангелкова и на стопанската система Емил Караниколов.

 Снимка 395872
Източник:

" На срещата беше подложен въпросът за собствеността на " Юлен " АД. Във връзка с публичния интерес и в името на развиването на курорта Банско, Марк Жирардели показа пред министрите истински документи, удостоверяващи, че има 100% от собствеността на " Такс сървисиз лимитед ", която компания е мажоритарен притежател на " Юлен " АД ", гласи известието на ведомството.

Собствеността на " Юлен " до момента имаше разнообразни теории. В началото на т.г. министър председателят Бойко Борисов съобщи в изявление за bTV, че действителният притежател на " Юлен " е Цеко Минев, притежател на 42,5 % от акциите на Първа капиталова банка и ръководител на Българската федерация по ски. " Всички знаят, нищо че го крият - за Цеко Минев става въпрос ", съобщи тогава той.

В отговор, от банката тогава опровергаха декларираното от премиера.

Досега се смяташе, че притежател на офшорната компания, която е има " Юлен ", е кипърският жител Георгиус Георгиу. По-късно Петър Петров, юрист на компанията, съобщи пред " Нова ", че " всички български институции знаят кой е действителният притежател " на " Юлен ", както и че Георгиу " не държи собствеността за себе си, а за трето лице ", което не бе посочено.

В същото време прокуратурата в лицето на основния прокурор Сотир Цацаров даде обещание обществено преди повече от месец, че ще знае и ще оповести името на действителния притежател. " Знаем кой е действителният притежател на " Юлен ". Не мога да го кажа по памет, само че щом желаете, ще го обявим ", сподели той в " Шоуто на Слави ".

Ден по-късно обаче се оказа, че към момента се чака информация от Вирджинските острови.

През 2014 година Жирардели бе показан като консултант на министъра на туризма Николина Ангелкова.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР