Четирикратната шампионка в турнирите от Големия шлем Ким Клайстерс планира

...
Четирикратната шампионка в турнирите от Големия шлем Ким Клайстерс планира
Коментари Харесай

Клайстерс се завръща отново в тениса след седемгодишно отсъствие

Четирикратната шампионка в шампионатите от Големия шлем Ким Клайстерс възнамерява да се завърне към WTA през 2020 след седемгодишно неявяване, разгласи самата 36-годишна белгийка.

Завръщането на Клайстерс на корта ще бъде второ за тенисистката след първото й отричане от спорта през 2007. „ Не мисля, че има какво да потвърждавам “, показа тя на WTA Insider Podcast. „ Правя го поради предизвикването. Любовта към спорта, явно, е още там. Но въпросът е дали съм способна да доближи равнище, което дава отговор на един от най-хубавите женски спортове в света. Искам да предизвикам себе си и още веднъж да бъда мощна. Това е моят маратон “, добави тя.

Два дни, откакто завоюва дебютния си шампионат от Големия шлем на Ю Ес Оупън през 2005, страдащата от травми Клайстерс реши да приключи кариерата си на 23-годишна възраст, с цел да сътвори семейство, единствено с цел да се завърне две години по-късно и още веднъж да победи в Ню Йорк като непоставена тенисистка в едвам третия й шампионат след завръщането.

Клайстерс отбрани купата си на Флъшинг Медоус идната година и след това стана шампионка на Аустрелиън Оупън през 2011, като стана и номер 1 в света за първи път след 2006. С 41 трофеи на сметката си, Клайстерс още веднъж окачи ракетата след Ю Ес Оупън през 2012 и оттогава насам е тенис коментатор.
Белгийката показа, че е обмисляла завръщане в тура през последните две години. „ Чувствам, че като че ли имах повече сила през последните шест месеца и повече в сравнение с в последните две години, тъй като се грижа по-добре за себе си. Дори да не съумея, този повсеместен развой е скъп за мен – да се завърна към добър и обикновен метод на живот “, приключи тя. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР