Четирикратната олимпийска шампионка Даря Домрачова спечели последния спринт за сезона

...
Четирикратната олимпийска шампионка Даря Домрачова спечели последния спринт за сезона
Коментари Харесай

Победа на Домрачова в последния спринт завърза здраво битката в женския биатлон

Четирикратната олимпийска шампионка Даря Домрачова завоюва последния спринт за сезона и завърза крепко борбата за Световната купа в женския биатлон. Кайса Макарайнен приключи втора в първата дамска конкуренция в Тюмен, а лидерката в генералното класиране Анастасия Кузмина остана едвам 12-а.

Кузмина си подпечата дребната сяветона купа в спринта. Авансът на словачката в борбата за огромния бистър глобус обаче беше скъсен, а също така неприятното показване в днешното съревнование я сложи в сложна обстановка преди преследването в събота.

Олимпийската шампионка в всеобщия старт от Пьонгчанг събра 756 точки след 20 от 22-те самостоятелни надпревари през сезона. Макарайнен е втора със 740 точки, а Домрачова е трета със 701.

Носителката на Световната купа за предишния сезон Лаура Далмайер е четвърта с 653 точки. Германката на процедура се елементарни дефинитивно с очакванията да отбрани огромния бистър глобус.

 Кузмина към този момент води единствено с 16 точки на върха в генералното класиране
© Associated Press

Кузмина към този момент води единствено с 16 точки на върха в генералното класиране

Последният спринт за сезона предложи страхотна борба за първото място сред Домрачова и Макарайнен. Двете минаха без неточност през стрелбището и бяха разграничени от едвам 1.2 сек. в крайното класиране. Финландката даде с 1.8 сек. по-добър резултат в ски бягането. Беларускинята обаче завоюва три секунди от по-бързата си пукотевица и измъкна успеха.

Домрачова затвърди страхотната си форма с втора поредна победа и четвърта в Световната купа след Нова година. 31-годишната състезателка има пет извоювани надпревари от началото на сезона и общо 33-а в кариерата си. Макарайнен се качи за четвърти път на подиума през 2018 година, само че остава с една победа през сезона.

Двете ще потеглят с огромен задатък пред останалите в утрешното гонене. Норвежката Тирил Екхоф добави подиума през днешния ден с една неточност в стрелбата и закъснение от 33.3 сек.

Французойката Анес Бескон приключи четвърта с девет свалени цели и пасив от 43.7 секунди. Лиза Витоци от Италия е пета - без неточност и на 49.7 сек. от победителката. Далмайер добави челната шестица с един пропуск на стрелбището и закъснение от 50 секунди. Кузмина ще потегли 1:05.2 мин. след Домрачова, откакто позволи цели три неточности в стрелбата.

Нито една българка не взе присъединяване в днешното съревнование.

В крайното класиране за дребната международна купа в спринта Кузмина събра 323 точки след осемте съревнование в късата отдалеченост. Домрачова остана втора с 313 точки. ММакарайнен е трета с 258 точки, следвана от Далмайер с 252.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР