Четирикратен носител на титлата Спортист на годината за Асеновград стана

...
Четирикратен носител на титлата Спортист на годината за Асеновград стана
Коментари Харесай

Спортист на годината в Асеновград - отново Васил Господинов, кметът с награда за Заклет фен на спорта

Четирикратен притежател на купата " Спортист на годината за Асеновград " стана щангистът Васил Господинов, чийто персонален треньор е Лъчезар Кишкилов. Той си заслужи премията с голям брой достижения през 2018 година Господинов доближи осмата позиция на Световното състезание по повдигане на тежести за мъже в Ашхабат, Туркменистан. А златото съумя да грабне Държавното състезание за мъже в Сопот. " Емоциите към този момент са по-овладени. Чувствам се по-израснал в спорта, въпреки че тази година не го демонстрирах изцяло. Не съм удовлетворен от представянето си на Световното състезание по повдигане на тежести, тъй като трябваше да се върна с орден. Бях много квалифициран и мислех, че ще осъществявам добър резултат. Когато излязох на тепиха си мислех да не изложа треньора си, да оправдая упованията на всички и да се върнем с победа, само че за жалост това не се случи. ", разяснява пред публицисти премията си спортистът на годината за Асеновград.

Втора в класацията се подреди Катерина Бейчева - играч по таекуон-до. Нейният персонален треньор е Георги Шишков. Бейчева е златен медалист на интернационалните и държавни самостоятелни и отборни шампионати за дами.

Третото място за достиженията си в киокушин зае Веселина Чирпанлиева от Семеен кодекс " Хамон ". Личният треньор на асеновградската спортистка е Петко Чирпанлиев. Веселина завоюва сребърен орден на Европейското състезание в Полша и златни на Международното състезание в Румъния и на Националното състезание в София.

Четвърти в " Спортист на годината за Асеновград " тази година стана Димитър Кумчев за триумфа си в битката. Той е неколкократен републикански първенец.
На петата позиция се подреди състезателят по кану-каяк Тодор Колевски. Той е нееднократен републикански първенец в този спорт. През 2018 година реализира седмо място на Световното състезание по кану-каяк за мъже и дами.
Позицията с №6 в класацията на Асеновград заеха Атанас Шулев, Тодор Тодоров, Кенан Ахмедов и Георги Гуглев - четворка по кану-каяк. Те станаха първенци на Държавния шампионат за юноши.
Седми се подреди тенисистът Васил Кирков. Спортистът е 543-ти в Световната класация за мъж. Шампион е на разнообразни интернационалните шампионати.
Осмата позиция бе отредена на Джейхан Идриз - играч по киокушинкай. Младежът си заслужи бронз на Европейско състезание за кадети в Унгария.
На деветото място бяха класирани двама асеновградски спортисти - Христо Йовев и Димитър Ранков. През 2018 година те сграбчиха значително медали в разнообразни надпревари по ски тичане, ролкови ски, биатлон.
Десетата позиция от " Спортист на годината за Асеновград " е за кикбоксьорът Окан Мехмед. Той си завоюва два златни медала в категорията до 85 кг, старша възраст в стиловете Лайт и Кик-Лайт контакт.
На събитието бяха връчени и няколко спомагателни награди.
С наградата " Най-перспективен млад играч " бе почетен Георги Йочев - повдигане на тежести. Той завоюва златото на Държавното персонално и Държавното отборно състезание.
" Футболист на годината " стана Мирослав Радев - представител на мъжкия тим на ФК " Асеновец 2005 ".
За " Спортно събитие в Асеновград за 2018 година " бяха оповестени Държавното персонално отборно състезание по спортни танци и Турнирът по спортни танци " Купа Асеновград 2018 ".
А за " Отбор на годината " бе определен ВК " Тополово " (12-годишни). Тимът си заслужи премията, като завоюва пето място на Държавното състезание по волейбол. Със същия приз бе почетен и ФК " Беломорец ", състезателите на който завоюваха първото място на интернационален шампионат в град Бурса, Турция.
Титлата " Треньор на годината 2018 " бе връчена на Лъчезар Кишкилов - треньор по повдигане на тежести. Той е упражнявал десетки спортисти, които през годините са ставали европейски и републикански първенци.
Традиционната премия за " Популяризиране на асеновградския спорт " в тазгодишното събитие в Асеновград бе за боксьорката Станимира Петрова, която е европейски първенец на състезание до 57 кг за дами в Сърбия, и шахматистката Антоанета Стефанова, спечелила бронзов орден от самостоятелното Европейско състезание за дами по типичен шах.
Награда за разпространение на спорта в Асеновград връчи и локалната телевизия. С достойнството бяха удостоени членовете на асеновградското Сдружение " Устремени ". Чрез своя състезателен дух, те разпространяват туризма, като през 2018 година организираха няколко туристически похода, на които поканиха голям брой фенове на туризма от цяла България.
Тази година за първи път в събитието " Спортист на годината за Асеновград " бе въведена и една нова ексцентрична категория. А точно: " Заклет почитател на асеновградския спорт ". С " купата " бе почетен кметът на града лекар Емил Караиванов. Той се развълнува извънредно мощно от изненадата и сподели, че е получавал доста награди през годините, тази му е най-близка до сърцето. В умозаключение градоначалникът уточни, че се пробва да прави всичко допустимо, с цел да може асеновградският спорт да се развива и да просперира. " Разбира се, заради разнообразни аргументи, не съм съумял да извърша някои от плануваните действия, които съм желал, само че се надявам през идната година да имам време да направя това което съм пропуснал. ", разяснява Караиванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР