Четиригодишно дете от Лом е починало от менингококова инфекция в

...
Четиригодишно дете от Лом е починало от менингококова инфекция в
Коментари Харесай

4-годишно дете от Лом почина от тежък менингит

Четиригодишно дете от Лом е умряло от менингококова зараза в неделя през нощта. За Радио „ Фокус " - Видин доктор Георги Савков, шеф на МБАЛ „ Св. Николай Чудотворец " в града уточни, че е детето е умряло от синдрома Уотърхаус - Фридериксен, който е най-тежката форма на менингококова зараза с летален излаз още в първия ден.

„ В неделята денем детето е било крепко, играело е, само че в следобедните часове е вдигнало температура и е почнало да повръща. Родителите са постъпила съответно за такива случаи и са дали нормалните медикаменти. Вечерта положението на детето се е влошило и те незабавно са отишли в Спешна помощ ", сподели доктор Савков. Той уточни, че незабавно след приемането на детето в Инфециозното поделение е направена консултация с националният съветник доцент Атанас Мангъров от Детската инфекциозна клиника към Инфекциозна болница - София. „ За страдание детето не можа да се стабилизира и половин час след приемането му умря. Инфекцията е извънредно нападателна и е известна още като гръмотевичен менингит ", добави лекарят.

Уведомена е Регионалната здравна ревизия в Монтана. „ Профилактира се личния състав на Спешното поделение, на Инфекциозното поделение, на Детската градина. Взимат се тайни от децата в градината, дава се на всички, които са имали допир с детето съответния препарат ", изясни доктор Савков. Той добави, че за 35-годишна процедура в Ломската болница не се е сблъсквал с различен толкоз тежък случай при дете.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР