Четириетажната подпорна стена на Шофьорски плаж в местността Алепу, за

...
Четириетажната подпорна стена на Шофьорски плаж в местността Алепу, за
Коментари Харесай

Укрепването на Алепу може да се окаже хотел и по документи

Четириетажната " подпорна стена " на Шофьорски плаж в местността Алепу, за която строителният надзор твърди, че не е хотел, може да се окаже курортен комплекс и по документи, оповестява бТВ.

Изграждането му е било планувано още през 2017 година Според инспекция в кадастъра парцелът е над 7 хиляди кв. м. Върху него планувано строителството на хотел. Пак през 2017 година екоинспекцията в Бургас е издала оценка по съвместимостта. В нея е записано построяването на курортен комплекс, както и съпътстващо подсилване на свлачище.

В Имотния указател пък е разказано учредено право на градеж за 25 жилището. Площта има варира от 35 до 170 кв. м.

Скандалът с Алепу избухна, откакто бяха публикувани фотоси на така наречен " подсилване ", което на процедура съставлява 4-етажна постройка.

В сряда шефът на РДНСК – Бургас Милен Ненчев напомни, че за това място вложителят има издадено позволение за поетапно строителство още през 2018 година То включва два стадия. Първият е построяването на подпорна стена. Той стартира през предходната година и беше спрян краткотрайно, защото след инспекции, провокирани от публичното неодобрение от строителството се оказа, че дружно със стената се строи и вторият стадий – постройка. Сега от РДНСК оповестиха, че строителството на хотела не е почнало, а завършените пространства, които се виждат от всеки, не били пространства. Въпреки това те можело да се употребяват за такива при завършването на постройката, само че щели да са под равнището на терена – т.е. подземен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР