Четиридневното прекратяване на огъня между Израел и Хамас, което се

...
Четиридневното прекратяване на огъня между Израел и Хамас, което се
Коментари Харесай

Примирието за Газа ще започне в 7 часа

Четиридневното преустановяване на огъня сред Израел и Хамас, което се чака да стартира през днешния ден, ще предложи къса отмора от военните дейности , които обгърнаха линията Газа от 7 октомври.

Примирието, което беше контрактувано с посредничеството на Катар, ще стартира в 7 часа сутринта локално време в петък и се чака да докара до освобождението на общо 50 заложници от линията Газа през идващите дни, като почти 150 палестински пленници, държани в Израел, се чака да бъдат освободени.

През идващите 96 часа примирието ще улесни доставката на съществена филантропична помощ до палестинския анклав, в това число медицински консумативи, храна и гориво.

Междувременно Израел предизвести, че придвижването на цивилни от една част на линията Газа в друга ще бъде лимитирано по време на примирието, добавяйки, че се чака интензивните боеве да продължат, откакто късото помирение завърши.
 Египет ще доставя дизел в Газа
Египет ще доставя дизел в Газа

Това ще е по време на примирието

Споразумението, което в началото включваше четиридневно преустановяване на огъня и освобождение на 50 заложници, взети от Хамас,. Предполагаше се, че. В четвъртък обаче беше обявено, че
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР