Четиридневно разнообразие на вкусове, ритми, забавления и положителни емоции ще

...
Четиридневно разнообразие на вкусове, ритми, забавления и положителни емоции ще
Коментари Харесай

„Табиет Мездра“ предоставя четиридневно забавление и разнообразие на вкусове

Четиридневно многообразие на усети, ритми, занимания и позитивни страсти ще даде кулинарният фестивал на усетите и ритмите „ Табиет Мездра “.
Фестивалът стартира на 3 май като ще бъде открит с обичайна „ Панорама на образованието “ в 10.30 часа. Представянето на положителни просветителни практики от образователните заведения в Мездра ще продължи до14.00 часа. В идващите 3 часа са планувани разнообразни шампионати по шах, табла, белот, както и кулинарни дегустации. Точно в 17.00 часа публично ще бъде открит Общинският Фестивал „ Магията на Мездра 2018 “. Час по-късно персонално кметът на Община Мездра ще открие първия за Мездра „ Табиет “. В часовия период 19.15 – 22.00 часа следват кулинарни презентации; концерт на Ани Сарандева, взела участие в телевизионния формат „ България търси гений “, както и на Агатангелос Агатангелу от Кипър класиран до полуфинал на „ X Factor “- България през 2015 година. Първият ден от фестивала уредниците са нарекли „ Гръцка вечер “.
С концерт от „ Магията на Мездра 2018 “ ще стартира вторият ден от „ Табиет “ феста в Мездра. Малко след 9 сутринта локални групи и сформира ще покажат уменията си на фестивалната сцена. През целия ден уредниците са планували голям брой концерти и кулинарни дегустации, както и доста награди за участващите в шампионатите по белот, шах и табла. Точно в 19.00 стартира Сръбската вечер от четиридневния Фест. Гост- реализатори ще бъдат „ Ритмико Бенд “, а вечерта ще бъде закрита от легендата на сръбската фолк музика Бобан Здравкович. На сцената под звездите в Мездра той ще извърши едни от най-големите си шлагери ( „ Lepa žena “ и „ Поне за ден “, „ Dve obale “, „ Отказвам да приема “) и доста други.
Балканската вечер от фестива ще бъде на 5 май – третият ден от четиридневния кулинарен фестивал „ Табиет “. Кулинарните презентации и дегустации ще съпътстват и този ден. През целия ден разнообразни читалищни сформира от Община Мездра ще показват традициите и творчеството на обитаемоте места от Балкана до Дефилето. В края на вечерта две от най-големите музикални звезди на компания „ Пайнер “- Айшенур и Соня Немска, ще се погрижат за положителното въодушевление за жителите и гостите на града ни.
В деня на гр. Мездра – 6 май програмата на фестивала ще стартира с тържествена света литургия в храм „ Св. Георги победоносец “ в 9 сутринта. В 10 часа пред постройката на oбщина Мездра, кметът инж. Генади Събков ще приветства жителите, по случай Деня на Мездра, след което ще издигне знамето на града. Малко след 10.30 художникът Николай Кучков ще показа своя юбилейна галерия. От 11.30 до 14.00 часа читалищни сформира от Община Мездра, ще изпълнят фестивалната сцена. В същия период славеят на българската фолклорна музика и победител в песенния конкурс за известна македонска ария „ Пирин фолк Сандански “- Светлин Миланов също ще показа известни фолклорни песни от разнообразни райони на България.
В ранния следобед до 17.00 часа уредниците на фестивала са планували няколко танцови уъркшопа и шампионата.
Сдружение „ Ново потомство на гениите “ гр. Мездра ще показа младите гении на града малко преди 17.00. Фолклорната вечер, която е и последна от четиридневния фестивал „ Табиет “ ще приключи с концерт на Поли Паскова и отбор „ Чинари “.
През всичките 4 фестивални дни посетителите ще имат опция да посетят и зони за експозиции и атракции на български и задгранични компании, които ще демонстрират своите артикули на щандове с елегантни образни решения. Този метод на показване сближава бизнеса и потребителите, като ги свързва в едно взаимно прекарване, поднесено особено за жителите и гостите на Мездра.
"Табиет Мездра " се провежда от "Хайнсбург " ООД в партньорство с Община Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР