Четиридневна работна седмица може да бъде въведена в руския автоконцерн

...
Четиридневна работна седмица може да бъде въведена в руския автоконцерн
Коментари Харесай

Руски олигарх въвежда четиридневна работна седмица?

Четиридневна работна седмица може да бъде въведена в съветския автоконцерн ГАЗ, съобщи ТАСС.

Мажоритарният притежател на предприятието в централния град Нижни Новгород Олег Дерипаска е уведомил служащите и чиновниците в завода да се приготвят от идващия месец за съкратена трудоседмица и понижаване на заплатите. В документа се е споменавала обсъжданата в държавното управление в Москва отпред с Дмитрий Медведев концепция за понижаване на работното време.

Нюзру обаче уточни, че повода е била пониженият размер на произвеждане, провокиран от глобите на Европейския съюз, Съединени американски щати и други страни поради съветската анексия на украинския черноморски полуостров Крим през 2014 година Олигархът е влезнал в листата на хората, на които им е неразрешено влизането и пътуването в към 30-те страни, и чиито активи са били замразени. Ембаргото на Съединени американски щати, Европейски Съюз и други е засегнало и продукция на ГАЗ.

Предприятието е било основано през 30-те години. Един от най-известният от негови артикули е автомобилът "Волга ". Депираска е открил конторол върху завода през 2000 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР