Четиридневен експеримент, свързан със симулация на живот и работа в

...
Четиридневен експеримент, свързан със симулация на живот и работа в
Коментари Харесай

В Израел започна експеримент, свързан със симулация на изследователска мисия на Марс

Четиридневен опит, обвързван със симулация на живот и работа в изследователска станция на Марс, стартира през днешния ден в пустинята Негев в южната част на Израел, съобщи ТАСС.

Стартира първата задача на плана " D-Mars " (Desert Mars Analog Ramon Station - Аналогова пустинна станция Рамон), оповестиха уредниците му. Названието на плана е в чест на първия израелски космонавт Илан Рамон, умрял на 1 февруари 2003 година при завръщането на американската совалка " Колумбия " на Земята. В профилирано оборудване - симулатор на станция на повърхността на Червената планета, в кратера Мицле-Рамон в пустинята Негев влязоха шестима участници в пробната задача.

Експедицията по плана " D-Mars " ще продължи до 18 февруари. Според информация на 9-и канал на израелската телевизия, участниците ще бъдат изолирани от обкръжаващия ги свят и ще би трябвало да са облечени в скафандри, с цел да излязат от пространствата.

При това на станцията ще бъдат симулирани даже интервали, при които сред Земята и Червената планета е Слънцето и връзката с наземната база е нарушена.

По данни на телевизионния канал, станцията е с повърхност 50 кв. м. Съставена е от няколко пространства - кухня, пункт за ръководство, лаборатория, спален отсек с капсули за сън, които са сходни с употребяваните в японските хотели капсули.

В бъдеще планът " D-Mars " ще бъде употребен за проучване на всички аспекти на продължителната работа в изискванията на далечна галактическа планетарна станция.

Информацията е на Българска телеграфна агенция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР