Четиридесет нови дървета, 20 от които дарени от младо семейство,

...
Четиридесет нови дървета, 20 от които дарени от младо семейство,
Коментари Харесай

40 нови дървета, 20 от които дарени от младо семейство, са засадени в Троян

Четиридесет нови дървета, 20 от които дарени от младо семейство, са засадени в Троян, заяви кметът на общината Донка Михайлова.

По думите й в последните години обособени дървета в града изсъхват или пък биват невъзвратимо увреждани от безотговорни жители. В хода на ремонтни действия и реконструкции на улици или сектори от улици от време на време се постанова унищожаване на зелената растителност, заради това, че деформира напълно тротоарна или пътна настилка.

Деца от Стралджа ще засадят своя гора

Затова чиновниците на Общинското дружество "Комунални услуги " са създали компесаторно засаждане, като към този момент 20 броя нови дървета от типа Шестил са засадени в града.

През есента на предходната година Общината е получила подаяние за закупуване на дървета, с което били обезпечени още 20 броя от разнообразни типове. Дарението е направено от младото семейство Петя и Иван Велчевски, след тяхното сватбено празненство. Насажданията са на обща стойност 620 лв., а дърветата са засадени в кв. 46, добави Михайлова.

От администрацията молят жителите и гостите на общината да опазват всички насаждения и и да не лепят обявления по дърветата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР