Четиридесет и седем мигранти слязоха снощи на брега на италианския

...
Четиридесет и седем мигранти слязоха снощи на брега на италианския
Коментари Харесай

47 мигранти слязоха на италианския остров Лампедуза въпреки забраната на Салвини

Четиридесет и седем мигранти слязоха нощес на брега на италианския остров Лампедуза, южно от Сицилия, откакто корабът, който ги бе избавил, бе конфискуван със правосъдна заповед макар уверението на вицепремиера и вътрешен министър Матео Салвини, че мигрантите няма да стъпят на италианска земя, предадоха Франс прес и ДПА.

Корабът, нает от немската неправителствена организация " Сий уоч " и плаващ под холандски байрак, бе конфискуван през вчерашния ден от италианската финансова полиция по заповед на сицилиански прокурор, а мигрантите, избавени на него, бяха оставени на брега.

Прокурорът на сицилианския град Агридженто заяви през вчерашния ден, че е наредил да бъде иззет корабът " Сий уоч 3 " за нарушение на имиграционните закони, а хората на него да бъдат евакуирани. Служители на финансовата полиция и бреговата защита се качили на кораба, свалили мигрантите на Лампедуза и оттова корабът поел с конвой към Сицилия. На пристанището мигрантите били приветствани от група хора с лозунга: " Нашите посетители бяха признати топло от италианското гражданско общество. Благодарим, Италия! ", заяви ДПА.

Салвини, който е водач на крайнодясната партия " Лига ", видял слизането им на италианския бряг по малкия екран и попитал кой от държавното управление е наредил това да се случи макар безапелационната му възбрана.

Партньорът му в ръководещата коалиция от Движение 5 звезди Луиджи ди Майо, който е в спор със Салвини, съобщи, че не приема подмятания и подсети, че е наложително пасажерите на транспортен съд, конфискуван от правораздаването, да бъдат свалени на брега.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР