Четиридесет и осмото издание на прочутия фотографски фестивал Срещи в

...
Четиридесет и осмото издание на прочутия фотографски фестивал Срещи в
Коментари Харесай

Отблизо в Арл

Четиридесет и осмото издание на фамозния фотографски фестивал " Срещи в Арл ", който се организира във френския град, останал вечно привързан в историята с името на холандския художник Винсент ван Гог, събира експерти, галеристи и фенове на фотографията от 3 юли до 24 септември. В програмата тази година са включени 25 местоположения и 250 актьори. По думите на шефа на фестивала, Юбер Ведрин, най-хубавото му е, че открива нови имена във фотографията. Или демонстрира именити фотографи по нов метод.

" Фотографският фестивал в нашия град, в който една година от живота си е прекарал и Ван Гог от февруари до май 1889, е най-големият магнит за туристите в района. Събитието има голямо отражение върху стопанската система на града – всяко лято обезпечава над 400 работни места, с 235 шестмесечни работни контракти ", сподели при формалното разкриване кметът на града Ерве Скиватети. Изчисленията на общината демонстрират, че за предходната година фестивалът е съдействал за стопанската система на Арл с 22 милиона евро, а посетителите за сезона са над 100 хиляди.

АКЦЕНТИ

Колумбия, моя обич
La Vuelta

Германският фотограф Майкъл Хофман, който живее и работи в Хонконг, открива забавен ъгъл към живота в огромните градове. На фокус са Токио, Хонконг и Чикаго, както и животът на китайски служащи във фабрика, която създават играчки.

Нежна е нощта

Нийлс Акерман и Себастиен Гобер са креативен тандем, който гостува в Арл с любопитен план. Швейцарецът и французинът, които от години живеят сред родните си градове и Киев, разясняват посредством фотографиите си отсъствието на над 5500 статуи на Ленин в разнообразни градове в Украйна. Демонтирани или разрушени, скулптурите и портретите на Ленин към този момент не участват в градския пейзаж.

Групата на 68-те

Селфи с Одри Тоту
, разяснява пред вестник "

Френският художник Жан Дюбюфе 1931-1985 е показан в нова и непозната светлина – като фотограф. От началото на артистичната си кариера Дюбюфе употребява интензивно камерата си – с цел да снима нещата и хората, които го въодушевяват, и след това продължава живота им на платно или пък с цел да документира ориста на личните си картини.

Животът на Ани
LUMARolling stone

Победителят в конкурс, проведен от китайската фондация и фестивала в Арл – роденият в Пекин фотограф Силин Лиу, гостува с експозицията " Аз съм на всички места " – забавна интерпретация върху кино лентата с присъединяване на Скарлет Йохансон – " Луси ".

Изложбите и локациите - на формалния уебсайт на фестивала:

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР