Четиридесет и едно населени места в Ловешка област са без

...
Четиридесет и едно населени места в Ловешка област са без
Коментари Харесай

41 населени места в Ловешка област са без ток

Четиридесет и едно обитаеми места в Ловешка област са без ток, оповестиха от електроразпределителното сдружение. Някои от тях без електроподаване са над 36 часа. В огромна част от селата поради неналичието на електричество няма и вода, прекратени са и информационните връзки.

Най-сериозен е казусът в община Ловеч, където към момента 27 обитаеми места са на мрачно. В общините Троян и Луковит без ток са по шест села. Все още не е възобновено зареждането в село Кърпачево, община Летница, и село Славщица, община Угърчин. Екипите на електроразпределителното сдружение не престават работа по прекъснатите електропроводи и повалените стълбове.

Пуснаха тока във всички села в Сливенско

Заместник-кметът на община Ловеч Даниел Колев заяви, че се разчистват и повалени дървета и клони по общинската пътна мрежа и улиците на града, само че всички пътища са проходими при зимни условия, няма бедстващи хора.

От републиканската пътна мрежа към момента затворени, поради навявания, са Троянският проход и пътищата Шипково - Рибарица, Деветаки - Брестово, осведоми за Българска телеграфна агенция шефът на Областното пътно ръководство Георги Грозданов.

В някои региони пътната настилка е заледена, само че се обработва, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР