Четиридесет и една годишният бивш японски морски пехотинец Тецуя Ямагами

...
Четиридесет и една годишният бивш японски морски пехотинец Тецуя Ямагами
Коментари Харесай

Убиецът на Шиндзо Абе призна вината си

Четиридесет и една годишният някогашен японски морски пехотинец Тецуя Ямагами се призна за отговорен за убийството на експремиера на страната Шиндзо Абе, съобщи Би Би Си.

Според английската медийна корпорация, която се базира на полицията в азиатската островна страна, Тецуя Ямагами е дал признателни показания по време на разпита.

" Бившият боен е декларирал, че не е бил удовлетворен от дейностите на политика и поради това е стрелял по министър-председателя в Токио от 2012 до 2020 година ", добави Би Би Си.

" Силите на реда също по този начин оповестиха, че по време на обиска в населяваното от Тецуя Ямагами жилище са открити взривни субстанции. На този стадий няма данни дали задържаният е подготвял терористични актове ", уточни още медията от Обединеното кралство.

" Ако някогашният боен бъде приет за отговорен в съда, той може да бъде обесен. Смъртното наказване е част от японското наказателно право. Последната екзекуция бе осъществена през декември 2021 година Тогава бяха обесени трима убийци ", добави Би Би Си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР