Четиридесет и четири години след основаването на Microsoft Бил Гейтс

...
Четиридесет и четири години след основаването на Microsoft Бил Гейтс
Коментари Харесай

Какво е бъдещето на изкуствения интелект според Бил Гейтс

Четиридесет и четири години след основаването на Microsoft Бил Гейтс споделя, че най-големите промени, които софтуерният бизнес ще донесе, към момента предстоят. И те ще бъдат свързани с изкуствения разсъдък (AI), който ще докара най-много до усъвършенствания в региона на медицината и образованието. Също по този начин милиардерът споделя, представен от Fast Company, че е скептично надъхан към силата, която някои софтуерни компании влагат в използването на тази технология за безпилотните коли.

Той споделя, че Microsoft дава цифрови принадлежности на други компании, които създават самостоятелни коли, само че това не е главен фокус за корпорацията.

Според Гейтс силата на изкуствения разсъдък е необикновен и ще докара до доста промени в обществото. Някои ще бъдат положителни, други неприятни, само че по този начин или другояче тe към този момент са почнали да се случват и то с невероятна скорост.

Основателят на Microsoft си спомня, че компютрите са били употребявани главно за " структурирани задания като основаване на финансови доклади ", където машината води индивида през процеса или за такива като писане на имейли, при които индивидът, a не машината, схваща смисъла и подтекста на наличието на известията.

След още 5 години изкуственият разсъдък в продуктите на Microsoft ще може да схваща в дълбочина обособените обстоятелства, езика на потребителя и неговия бизнес. С тази информация софтуерният помощник евентуално ще знае задоволително, с цел да извършва задания, които се правят от хора с опит - като идентифицирането на най-важните детайли в голям брой имейли, телефонни известия и други.

Бил Гейтс също има вяра, че интелигентните роботи скоро ще стартират да се занимават и с някои от елементарните задания на хората. Например, почистването на стаята или сглобяването на разнообразни мебели ще могат да се правят от роботи на налична цена. Някои от главните технологии като различаване на глас, компютърно зрение, роботизирани крака към този момент са задоволително напреднали, с цел да правят съществени задания свързани с такива действия. Гейтс споделя обаче, че ще отнеме време до момента в който роботизирана ръка добие сръчността на човешката.

Гледайки още по-далеч в бъдещето, той има вяра, че изкуственият разсъдък може да ни принуди да предефинираме самата работа и ролята, която играе тя в човешкия живот. Гейтс допуска, че ще бъдем насочени към по-високи цели и ще пристигна ден, в който няма да бъдем толкоз фокусирани върху работата и оправянето с разнообразни заболявания. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР