Четиридесет държави, включително Евросъюза и Япония, се споразумяха да направят

...
Четиридесет държави, включително Евросъюза и Япония, се споразумяха да направят
Коментари Харесай

В ЕС става задължителна автоматичната спирачна система за автомобилите

Четиридесет страни, в това число Евросъюза и Япония, се споразумяха да създадат наложителни автоматизираните спирачни системи за новите леки коли и лекотоварните камиони и пикапи. Съединени американски щати и Китай не поддържат тази самодейност.

Новите правила влизат в действие от идната година, в началото в Япония и всички производители на коли, искащи да продават своята продукция на територията на подписалите това съглашение страни, наложително ще би трябвало да ги оборудват със датчици, определящи дистанцията до пешеходците и другите обекти. Системата би трябвало незабавно да задейства спирачките при скорост под 60 км/ч, в случай че счете, че конфликтът е неминуем, а лидерът не е подхванал съответните ограничения.

Важно е да отбележим, че законът се отнася единствено до новите коли. Няма да се постанова преоборудването на старите.

Japan Times заяви, че първи ще тестват новите правила жителите на Япония, където единствено през предходната година бяха продадени 4 милиона леки коли и микробуси. В Европа новият закон влиза в действие от 2022 година.

Според Организация на обединените нации, въвеждането на новите правила всяка година ще избави живота на над 1000 души, които другояче биха станали жертви на ПТП.

Това решение бе признато на форума на Организация на обединените нации, в който участваха Съединени американски щати, Китай и Индия. Но те не пожелаха да вземат участие в дебатирането. Някои анализатори означиха, че това значи липса на самодейност от страна на Тръмп.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР