ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗащо демокрацията се побърква?Според социалния психолог Джонатан Хайд

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗащо демокрацията се побърква?Според социалния психолог Джонатан Хайд
Коментари Харесай

4+1 | Защо демокрацията се побърква, защо Путин се чувства заплашен от шаман и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Защо демокрацията се побърква?

Според обществения психолог Джонатан Хайд не е правилно да виним само Доналд Тръмп за все по-голямото отчаяние от демокрацията в западния свят и в случай че Тръмп излезе от Белия дом, нещата няма просто да се възстановяват. Според Хайд настоящето положение на обществените медии основава изискванията за непрестанно утежняване на публичната полемика. В същото време по-младите, които порастват със обществените медии, са потопени в напълно нова за тях информация, отделени от исторически познания и насърчени да споделят и да търсят утвърждение в мрежата. Какво може да се поправи в обществените медии, с цел да се спрат негативните процеси, можете да прочетете тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Живите мостове в Индия траят епохи
Индийската провинция Мегалая е стръмна, скалиста и гориста - с две думи, мъчно проходима. В същото време е толкоз влажна, че естествените дървени мостове гният за негативно време. С вековете локалното население е измислило решение на този проблем. В Мегалая е цялостно с живи мостове, направени от корените на необятно публикуваните в страната каучукови фикуси. Мостовете лишават десетилетия грижа и поддръжка, само че един път завършени, корените на дърветата могат да поемат до 50 души по едно и също време, а защото са живи, не гният. Прочетете повече тук.

Дизайнерските бебета идват
По някое време следващата година на гей двойка в Калифорния ще им се роди дете. Сперматозоиди и от двамата татковци ще оплодят яйцеклетки инвитро, като по-късно една от оплодените яйцеклетки ще бъде определена от родителите, с цел да бъде вградена в майка заместител. Новината тук е във опцията за избор - бащите ще избират въз основата на сериозен генетичен разбор, който най-малко на доктрина цели да избере по-добрия резултат от оплодените яйцеклетки - услуга, която от ден на ден частни компании ще оферират. Прочетете повече тук.

Защо Путин подреди ареста на шаман
През септември съветските управляващи трансфораха шаман от Якутск в страдалец на съпротивата против Владимир Путин. Преди към този момент съвсем 8 месеца сибирският шаман Александър Габишев разгласи Путин за дявол и потегли на шествие пешком към Москва, като по пътя събра много физически и онлайн почитатели. Той не съумява да доближи Москва, тъй като специфичните служби го арестуват, пращат назад в Сибир и предлагат затварянето му в лудница. Защо обаче режимът на Путин видя един шаман, обещаващ, че ще изгони " демона " Путин с магия, като действителна опасност? Прочетете повече тук, с цел да разберете.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Психологията зад това какво и по какъв начин ядем

Храната е повече от гориво - има мощен психически детайл зад навиците на хранене и всеки, който се е опитал и провалил в пазенето на диета, знае това. Според психолога Пол Розин храната служи като връзка сред най-различни елементи от живота ни и е значима част от чувството за принадлежност към една просвета. Храната на масата е причина за обществени и фамилни събирания или е основната част от ритуали, споделяни от милиони, което основава в допълнение възприятие за общественост. Прочетете повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР