ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗа китайската цензура и протестите в ХонконгПротестите в

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗа китайската цензура и протестите в ХонконгПротестите в
Коментари Харесай

4+1 | Как китайската цензура скри протестите в Хонконг, как се раждат отношенията ни с домашните любимци и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

За китайската цензура и митингите в Хонконг

Протестите в Хонконг са съвършен образец за събитие, което не би трябвало да е допустимо Китай да цензурира - те не престават към този момент седмица, в тях вземат участие милиони души и езикът на митинга е китайският. Въпреки това, в китайските вестници и обществени медии може да намерите злословия и бизнес вести за Хонконг, само че не и диря за най-големите митинги от 1997 година Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Митовете за човешките отпечатъци
ДНК тестванията се употребяват към този момент даже в най-простите полицейски следствия и за последните 40 години напълно революционизираха криминалистиката. По сходен метод пръстовите отпечатъци трансформират фрапантно криминалистиката през Викторианската ера въз основата на концепцията, че няма два идентични отпечатъка. Проблемът е, че това поверие, както и доста други за пръстовите отпечатъци, може би са погрешни. Прочетете повече тук.

Неизлечимите делюзии на психиатрията
Психиатрията като просвета е напреднала доста от началните си превъплъщения - към този момент най-малко не се практикуват безчовечен способи като електрошоковата терапия, ледените бани и лоботомията. От друга страна, както авторката Ан Харингтън демонстрира в новата си книга, даже до през днешния ден биологичните аргументи за психиатричните болести си остават мъгляви, а оправданията за доста от медикаментите - измислени. Прочетете повече тук.

Най-ефикасните езици в света
Повечето хора в никакъв случай не се замислят за структурната трудност на езика - какъв брой думи и структури са им нужни, с цел да изкажат дадена мисъл. Някои езици могат да бъдат извънредно характерни, до момента в който други се надпреварват да изкажат дадена мисъл по допустимо най-краткия метод, като китайския да вземем за пример. Езикът обаче мощно въздейства и на метода на мислене, а съгласно някои откриватели - даже на математическите благоприятни условия на едно общество. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

За домашните любимци и хората
Ние, хората, имаме навика да придаваме човешки качества на домашните си любимци. Според психолога Хал Херцог това прави връзките ни с тях проблематични, както и повдига други въпроси. Защо можем, без да ни мигне окото, да погребем тържествено умрелия хамстер на сина си и по-късно да купим гибелен капан за мишки? Как се получава разделянето сред другар и пакостник? Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР