ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕВторо провалило се кацане на Луната за годинатаЧовек

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕВторо провалило се кацане на Луната за годинатаЧовек
Коментари Харесай

4+1 | Защо кацането на Луната все още е трудно, за липсващата подводна обсерватория в Балтийско море и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Второ провалило се кацане на Луната за годината

Човек би си помислил, че кацането на Луната 50 години откакто човечеството го е осъществило за пръв път, би било елементарно. Все отново в този момент имаме суперкомпютри, които се побират в джобовете ни, а доста от частите за една лунна задача могат да бъдат открити по интернет. Въпреки това тази година към този момент са се разрушили две роботизирани задачи до Луната - една израелска и една индийска. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Да си откраднеш подводна обсерватория
" Бокнис Ек " е автоматизирана подводна обсерватория, която от 2016 година насам събира данни за екосистемата на дъното на Балтийско море. " Бокнис Ек " е спряла да предава информация на 21 август. Когато немски гмуркачи ревизират какъв е казусът, остават озадачени - тежащата над 740 кг обсерватория просто липсва, а кабелът, свързващ я с брега, е отсечен. " Бокнис Ек " е била в неразрешена за корабоплаване околност, даже за локалните риболовци. Прочетете повече тук.

Поредно приключване на информация от Фейсбук
Фейсбук неотдавна се съгласи да заплати 5 милиарда $ за правното споразумяване на досегашни течове на персонални данни от компанията. През последните две години, наподобява, през седмица излиза нова информация за течове от най-голямата обществена мрежа в света. Сега пък се оказва, че телефонните номера на 419 млн. консуматори са изтекли, откакто компанията ги е запазила в беззащитен сървър. Според информацията е липсвала даже ключова дума - съвсем като на родна почва. Прочетете повече тук.

Най-любимата книга за бизнес на Гейтс и Бъфет
Когато Бил Гейтс за пръв път се среща с Уорън Бъфет през 1991 година, двамата стартират полемика за обичаните си книги за бизнес. Тогава Бъфет предлага на Гейтс " Бизнес завършения " от Джон Брукс - книга за водачество и мениджмънт, издадена през 60-те години на ХХ век. И до през днешния ден Гейтс твърди, че това е най-хубавата книга за бизнес, която е чел, като съгласно него Брукс доста тъкмо разказва положителната човешката динамичност в един бизнес, която си остава една и съща без значение от развиването на технологиите. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Да предвидиш щастието

Изследователят по логика на психиката в Харвард Дан Гилбърт се интересува по какъв начин мислим, че ще реагираме на бъдещи събития. Според неговите наблюдения хората в действителност не са доста положителни в предвиждането на личните си бъдещи реакции, и то макар че непрестанно мислим за това какво би се случило. Според Гилбърт тази неспособност да знаем по какъв начин ще се почувстваме авансово води до доста количество неприятни решения. Слушайте диалог с Гилбърт за това по какъв начин да вършим по-реалистични проекти за бъдещето тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР