ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕСложната позиция на Русия спрямо климатичните промениКлиматичните бедствия

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕСложната позиция на Русия спрямо климатичните промениКлиматичните бедствия
Коментари Харесай

4+1 | Двойственото отношение на Русия към промяната в климата, как Краков забрани горенето на въглища и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Сложната позиция на Русия по отношение на климатичните промени
Климатичните бедствия в Русия като големите пожари в Сибир зачестиха очевидно тази година. В същото време страната се затопля двойно по-бързо от междинното за света. Руски локални политици, както и администрацията на самия Путин признават, че ускоряват ограниченията против смяната в климата. В същото време обаче смяната в климата води и до размразяване на ледовете в съветските арктически региони и отваряне на нови търговски направления, в развиването на които Русия влага милиарди долари. Пред арктически стопански конгреси Путин даже назовава световното стопляне удобно развиване, което ще усили икономическата интензивност. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Краков не разрешава горенето на въглища
В Полша се намират 33 от 50-те най-замърсени градове в Европейски Съюз. В същото време страната е и един от най-големите покровители на добива и горенето на въглища, като ръководещата партия PiS даже дава обещание, че ще влага в построяването на още ТЕЦ-ве. Следователно новата възбрана за горене на въглища и дърва в Краков може да не е революционна, само че несъмнено е значимо развиване за по-зелена Полша. Прочетете повече тук.

Отговорът на Гугъл на Alexa ви следи постоянно
Новото устройство, с което Гугъл желае да конкурира Alexa на Amazon, има мъчно запаметяващото се име Гугъл Nest Hub Max. Въпреки не изключително вдъхновяващото име устройството идва с забавни функционалности и умее да вади персонализирани графици за всеки, който си приказва с него. Единственият проблем - камерата на устройството е постоянно включена, с цел да може лицевото му различаване да управлява услугите. Това значи и че Nest Hub Max когато и да е предава видеофийд, който да може да бъде оценен от инженерите на Гугъл. Прочетете повече тук.

Защо би трябвало да върнем писането на ръка
Писането на ръка изчезва както от учебните заведения, по този начин и от работното място. Причината е елементарна - децата от дребни израстват с таблети и компютри, учебното заведение става все по-дигитално, а на работното място е по-ефективно да водим бележки на компютъра. Писането на ръка обаче построява и укрепва значими невронни връзки, въздейства позитивно на краткосрочната и дълготрайната памет, а някои изследвания сочат, че оказва помощ и на въображението. Накратко, не спирайте да пишете на ръка. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Как страхът от гибелта движи държанието ни

Според психолога Шелдън Соломон множеството хора потискат всички съзнателни мисли за личната си тленност, само че не могат да подтиснат подсъзнателните си страхове от гибелта. В книгата си " Червеят в основата: за ролята на гибелта в живота " Соломон дружно с психолозите Джеф Грийнбърг и Том Писцински демонстрира по какъв начин страхът от гибелта тласка хората към религията, само че също и по какъв начин ги прави затворени към нови хрумвания. Принадлежността към група с идентични хрумвания е един от основните подсъзнателни способи, по които търсим сигурност от неизбежното. Можете да слушате за тези и други способи, по които страхът от гибелта дефинира съществуването, в диалог с Шелдън Соломон.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР