ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕСан Франциско забрани лицевото разпознаванеСан Франциско е първият

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕСан Франциско забрани лицевото разпознаванеСан Франциско е първият
Коментари Харесай

4+1 | Сан Франциско забрани лицевото разпознаване, за опитите да се роботизира кучешкият нос и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Сан Франциско забрани лицевото различаване

Сан Франциско е първият американски град, който забрани потреблението на технологии за лицево различаване от полицията на града и други институции. Силите на реда във от ден на ден градове в Съединени американски щати употребяват сходни технологии за разрешаване на закононарушения от всевъзможен тип. Възможностите за корист и всеобщо наблюдаване на обществото обаче се оказват прекомерно рискови. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Роботизирани кучешки носове
Добре подготвените кучета надушват рака на простата от проби с урина с над 90% акуратност. Затова пък високотехнологично съоръжение на стойност 100 млн. $ не може да реализира същата акуратност. Това е и предизвикването пред екип учени от MIT, които желаят да основат куче-робот за прилагане в медицината. Засега обаче кучешкият нос се оказва прекомерно комплициран за възпроизвеждане. Прочетете повече тук.

Авиационната промишленост брани територията си
Броят орбитални изстрелвания на ракети и спътници се усилва доста през последните няколко години, изключително откогато частни компании като Blue Origin и SpaceX навлязоха в играта по-сериозно. Това обаче ядосва авиационната промишленост, която би трябвало да пренасочва десетки или даже стотици полети. Сега обаче наподобява, че авиационната промишленост на Съединени американски щати ще се опита да пренапише дългогодишните правила за споделеното въздушно пространство. Прочетете повече тук.

Дрехите скоро ще могат да сменят цвета си
Инженери от Университета в Тъфтс са основали цветни влакна и платове, които трансформират оттенъка си, когато влязат в контакт с рискови газове. Идеята е да се създават облекла и защитно облекло, което да работи като канарчетата в мините. Приложенията обаче не остават единствено в мините - сходни тъкани могат да бъдат употребени и от бойци, пожарникари и спасители. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

За порнографията и любовния живот

През последните няколко десетилетия порнографията е упреквана за всичко - от пристрастяване към секса до полова абстиненция, от увеличаващ се брой на изнасилванията до дисфункция в леглото. В най-новия епизод на подкаста Crazy/Genius може да чуете забавно разискване за резултатите от 20 години цифрова порнография върху любовния живот на хората, както и по какъв начин прекомерно постоянно на порнографията се отдава прекомерно доста въздействие. Можете да слушате тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР