ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕПроклятието на генияВсеки родител иска детето му да

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕПроклятието на генияВсеки родител иска детето му да
Коментари Харесай

4+1 | За трудния живот на гениите, за тайната война на СССР с чумата и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Проклятието на гения

Всеки родител желае детето му да е гениално - когато това в действителност се случи обаче се оказва, че да гледаш " надарено " дете идва с редица проблеми - от това по какъв начин да му осигуриш нужното интелектуално развиване и обучение до пагубната обществена изолираност, в която доста гениални деца изпадат. Гениалните деца са доста по-склонни към меланхолия, обсесивни държания и не всеки път могат да наваксат общественото развиване на по-нормалните си връстници. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Десетилетната руска война против чумата
От 30-те години на предишния век Съветският съюз поставя големи старания да унищожи Черната гибел, чиято бактерия си живее по гризачите и бълхите в Централна Азия от хиляди години. През 1960 година Съюз на съветските социалистически републики публично афишира пред света, че чумата е напълно унищожена. Истината обаче е по-различна - единични случаи и локализирани епидемии на чума не престават да се случват на териториите на някогашния Съюз на съветските социалистически републики даже до през днешния ден. Прочетете повече тук.

Свободното рухване в рейтингите на Игра на тронове
Последният епизод на паметния сериал Игра на тронове ще излезе тази неделя. Последният сезон на сериала обаче не се радва на благосклонностите на почитателите. Това се отразява и в IMDB, и в Rotten Tomatoes рейтингите на сериала, които през предходните 7 сезона бяха постоянно високи. Данните към този момент демонстрират, че последният сезон на Игра на тронове може да се окаже едно от най-масовите разочарования в историята на малкия екран. Прочетете повече тук.

Проблемите на фармацевтичния бранш
Фармацевтичната индустрия, изключително в Съединени американски щати, е една от най-непрозрачните и подвластни от лобизъм промишлености в света. Покачването на цените на обичайни медикаменти като инсулина, както и астрономическите цени на нови лекувания нормално се сочат за образец за хищническото държание на " Big Pharma ". Фармацевтичните компании пък се оправдават, че високото равнище регулации оскъпява създаването на нови лекувания и прави високите цени наложителни. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Подкаст за подкастовете

Подкаст промишлеността се разрасна внезапно пред последните четири години. Ръстът на подкаст промишлеността прекатурна самата концепция, че обществото клони към все по-празни и елементарни типове развлечение. Какво е положението на промишлеността сега и дали продължава да се иновира? Как даже дефинираме границите на какво попада под чадъра на термина " подкаст "? Можете да слушате за тези аспекти на подкастовете и още тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР