ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕОпасност: дъжд от скутериУраганът Дориан, който вече наближава

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕОпасност: дъжд от скутериУраганът Дориан, който вече наближава
Коментари Харесай

4+1 | Как ураганът "Дориан" може да създаде дъжд от скутери, за формите на китайската пропаганда в Twitter и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Опасност: дъжд от скутери

Ураганът " Дориан ", който към този момент наближава Флорида, е систематизиран като стихия от евентуална четвърта категория - с ветрове, достигащи до 210 км в час. Освен от ден на ден анулирани полети наближаващата стихия докара и до молба от общината на Маями към фирмите за скутери като Bird, Lime, и Jump да си приберат скутерите от улиците. Причината е елементарна - при такива мощни ветрове скутерите могат да се трансфорат във високоскоростни снаряди. Всички скутери ще бъдат отстранени от улиците на Маями до петък вечерта, с цел да се предотврати #scooternado. Прочетете повече във FastCompany.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Пропаганда посредством порнопрофили?
Китай към момента не може да цензурира Twitter по този начин, както цензурира китайските обществени мрежи и телевизионни канали за митингите в Хонконг. Вместо това китайското държавно управление употребява други способи - наводнение на обществената сфера с подправени вести и агитация през голям брой към този момент съществуващи профили. Оказва се, че допреди да почнат да разгласяват държавна агитация за Хонконг, два от четирите най-популярни пропагандни профили основно са поствали клипове от порнофилми. Прочетете повече в Quartz.

Как пътуването до работа диктува градското развиване
Според италианския физик Чезаре Марчети хората като цяло са подготвени пътуването им до работа да трае към половин час - правилото даже си е заслужило името като константата на Марчети. Така една от основните аргументи за разрастването на градовете през вековете е е развиването на методите на превоз и по какъв начин това прави по-големи дистанции допустими за работещите. Така дистанцията от работата и какъв брой ефикасен е превозът до работа едно от най-важните условия за продължаващото развиване на един град. Прочетете повече в CityLab.

7 съвета за добър артикул
През 90-те години група съидейници основава General Magic с концепцията да основат портативно компютърно устройство, което да свързва хората по целия свят. Основният проблем е, че това се случва преди откриването на интернет. Години по-късно същите хора са в основата на екипите на Apple и Android, а FastCompany ни среща с тях за няколко скъпи съвета.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Случайни открития
Цветната слепота дълго време занимава медицинския свят. Решение за заболяването няма, до момента в който една случайност и чифт очила с цветни плаки не трансформират всичко това. Чуйте повече в подкаста на Planet Money тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР