ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКакво да правим с космическия боклукПравителства и частни

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКакво да правим с космическия боклукПравителства и частни
Коментари Харесай

4+1 | Какво да правим с космическия боклук, за безмозъчната плесен, която умее да се учи, и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Какво да вършим с галактическия отпадък

Правителства и частни компании работят за изпращането на хора в Космоса, на Луната или даже на Марс. Все повече обаче се мисли и за това по какъв начин да се оправим с увеличаващото се количество парчета, отпадък и неработещи спътници, които обикалят в орбита към Земята. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Безмозъчната слузеста мухъл, която може да се учи
Тази седмица парижкият зоопарк ще открие нов експонат - жълта слузеста мухъл, която може да се движи с до 4 см в час, може да яде и преработва материали, без да има уста или храносмилателна система, и може да се учи и нагажда към средата си, без да има мозък. За учените слузта е биологическа гатанка тъкмо тъй като показва процеси, които нормално свързваме с нервни системи. Прочетете повече тук.

Първият компютърен бъг
Първата компютърна стратегия в света е написана от британската математичка Ада Лъвлейс през 1843 година и е основана за компютър, който не съществува. Лълвлейс написа програмата, с цел да помогне на приятеля си Адам Бабидж, който желае да сътвори машина, която да автоматизира съставянето на математически таблици за навигация. Учени неотдавна възпроизведоха програмата на Лъвлейс за модерните технологии. Оказва се, че в нея има бъг. Прочетете повече тук.

Дума за тези, които купуват, без да четат
Няма да ви излъжат, в случай че ви инструктират да съдите за човек по библиотеката му. Има обаче хора, които държат по домовете си лавици, цялостни с книги, само че се оказва, че те са... непрочетени. Запазени за различен път. Вижте повода за това държание и японската дума за този " табиет " тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Предизвикателствата пред блокчейн компютрите

Али Яхия, сътрудник от a16z, и Франк Чен беседват за петте огромни компликации пред построяването на компютър, работещ на блокчейн правила. Някои от проблемите са механически - по какъв начин да се сътвори безшевно децентрализиран калкулиращ потенциал и децентрализирано предпазване на данни, друго от към този момент обичайните облаци. Другият проблем е регулаторен - дали блокчейн компютрите не биха създали незаконни действия още по-лесни. Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР