ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКак Китай използва пандите като инструмент на дипломациятаКитай

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКак Китай използва пандите като инструмент на дипломациятаКитай
Коментари Харесай

4+1 | Как Китай използва пандите като дипломатически инструмент, защо ДНК-то може да се окаже публична собственост и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Как Китай употребява пандите като инструмент на дипломацията

Китай има процедура да подарява панди като знак на дружба с други страни от 7-ми век насам. Практиката е обновена от Мао, а в последните 3 десетилетия придобива и финансово отражение. Китай към този момент не подарява панмди, а ги дава под безценен годишен наем и то нормално на страни, с които следва комерсиално съглашение. Ако страната по някакъв метод настъпи ползите на Китай, пандите могат да бъдат взети назад или цената им да се вдигне. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Как една марка джин си фабрикува столетна история
Джинът " Hendricks " съществува като марка от 1999 година Въпреки това марката се популяризира посредством съвсем приказни (и малко бутафорни) викториански облици, строи големи стъклени здания в жанр Великото ревю, в които да обитава " обичайните " си бутилки. Hendricks е един от най-ярките и радостни образци за " новсталгия " (newstalgia) в рекламата - основаването на подправена носталгия по един нов артикул посредством облици от предишното. Прочетете повече тук.

ДНК-то може да се окаже обществена благосъстоятелност
Съдебно решение във Флорида може да трансформира ДНК профилите на хората в обществена благосъстоятелност. Съдът е дал достъп на детектив от полицията до цяла частна база с данни. Според правни специалисти, това решение отваря вратата на властта свободно да може да изисква ДНК с елементарна правосъдна заповед, което обезмисля досегашните старания тези данни да останат частни и неприкосновени. Прочетете повече тук.

Погрешната сметка на Microsoft
В конференция, проведена от New York Times, Бил Гейтс е признал, че една от най-големите неправилни сметки на компанията е обвързвана с мобилните устройства. Според създателя на Microsoft, чийто нов телефон ще върви на Android, компанията е изпуснала влака на мобилните операционни системи поради анти-тръст следствието против нея. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Надценено или недооценено?

Икономистът Тайлър Кауен има комичен сегмент в подкаста си " Разговори с Тайлър ", озаглавен " Надценено/недооценено ", в който той дава стопански оценки и разисква тематики, които не всеки път имат някаква връзка с стопанската система на пръв взор. В днешния сегмент Кауен и екипа на Planet Money дават мнението си за редица тематики: NBA, Карл Маркс, Адам Смит, филантропичните науки, съседите ви и още. Слушайте повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР