ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКак Интернет на нещата влиза в самолетитеСледващото поколение

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКак Интернет на нещата влиза в самолетитеСледващото поколение
Коментари Харесай

4+1 | Как Интернетът на нещата влиза в самолетите, за биологията на болката и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Как Интернет на нещата влиза в самолетите

Следващото потомство самолети на Airbus ще следи какъв брой време прекарвате в самолетната тоалетна. Това е част от по-голяма тактика за дигитализиране на летенето, с която компанията цели да направи полетите по-ефективни и по-бързи. Ще има датчици за това какъв брой тоалетна хартия е употребена, какъв брой сапун има в тоалетната, кой колан е заключен и кой отворен и какъв брой и каква храна има във всяка количка. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Нуждаем се от данни, с цел да спасим околната среда
Всички към този момент сме чели, че пластмасите унищожават биоразнообразието в Световния океан. Това, което не знаем обаче, е по какъв начин, кои са най-опасните пластмаси и от кое място идват, кои са най-големите замърсители и за какво. Без сходни данни и без потенциала просто да забраним пластмасата полемиките си остават на равнище изразителност. Следователно би трябвало да съберем доста повече данни. Прочетете повече тук.

За смяната в кучешките очи
Кучетата са се трансформирали по редица способи от предците си, вълците, откогато са били опитомени от хората. Ново изследване демонстрира, че кучетата може би са развили профилирани очни мускули, които да управляват изражението им, с цел да могат да споделят по-добре с хората. Вълците просто нямат благосъстоянието на изражения, нито фокуса върху привличане на човешкия взор, даже когато са отгледани от хора от дребни. Прочетете повече тук.

Как недоволството трансформира сътрудници в другари
Във всеки офис има човек, подготвен да издаде на шефовете ви всяко недоволство или казана уединено рецензия. Въпреки тази заплаха моментът, в който осъзнаете, че можете свободно да се оплаквате от работата си дружно с някой сътрудник, е и моментът, в който към този момент не сте просто сътрудници. Според професора по връзки в Университета в Аризона Патриша Сиъс свободното недоволство е значима част от сплотяването на даден работен екип. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Биологията на болката

Каква е естествената цел на физическата болежка? Защо я изпитваме даже? Има ли един вид болежка или доста? Съпоставима ли е болката на разнообразни човеци? Всичко това са въпроси, които медицината си задава, в някои случаи - от епохи. Харвардският професор по невробиология Клифърд Улф споделя на Хана Тиднъм от a16z всичко, което до този миг знаем за биологията на болката. Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР