ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКак би изглеждал извънземен живот в Слънчевата системаГорещият

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКак би изглеждал извънземен живот в Слънчевата системаГорещият
Коментари Харесай

4+1 | За живота около горещите извори в Северния ледовит океан, защо кучешкият нос бие детекторите за бомби и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Как би изглеждал извънземен живот в Слънчевата система

Горещият минерален подводен извор Аврора е най-северното сходно поле, познато на човечеството, а също и едно от най-дълбоките, като се намира на две и половина благи под непрекъснатия лед на Северния ледовит океан. Роботите, които съумяват да доближат до Аврора, изпращат фотоси на извънземен пейзаж с неповторимо приспособен за термалните условия морски живот, който може да ни даде концепция по какъв начин би изглеждал евентуалният живот във водите на луната на Юпитер, Европа. Прочетете повече в National Geographic.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Кучешкият нос продължава да бие детекторите за бомби
През 2010 година командирът на Организацията за неутрализиране на спонтанни избухливи устройства (JIEDDO) признава, че макар 19-те милиарда $, вложени в шпионски дрони, радиопрекъсвачи и инсталирани на самолети датчици за засичане на скрити експлозиви кучетата си остават ненадминати в откриването на рискови устройства. Наскоро се оказа, че вместо да търсят метод да заменят кучетата, екип от учени даже се пробват да възпоризведат роботизиран кучешки нос за задачата. Защо обаче макар цялото развиване на технологиите кучетата са толкоз ефикасни? Прочетете повече тук.

От котки до слонове
Нов изкуствен интелект, основан, с цел да симулира гравитационните резултати в евентуални вселени, се оказва извънредно добър в екстраполирането на данни. Новите логаритми са толкоз положителни, че освен могат да генерират кубична галактика със страна с дължина от 600 млн. светлинни години, само че и вярно да познаят параметри, оставени празни от учените. Според учените това е като да давате картинки на котки и кучета на логаритъм за машинно учене, от което той да се научи да разпознава слонове. Прочетете повече тук.

Има ли смисъл от мотивационното писмо?
Никой не обича да написа мотивационни писма. В същото време множеството работодатели единствено ги преглеждат, а постоянно изобщо не ги четат. Въпреки това мотивационното писмо е още един метод да се продадете като добър и новаторски кадър и си коства да умеете да го напишете добре. Ако се интересувате от препоръки по какъв начин да формулирате писмото си, прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Революцията на игрите

През последното десетилетие компютърните игри се трансфораха от нишово занимание в всеобща промишленост и културен феномен. В момента компютърните игри минават през съвсем тектонична смяна, като фирмите от ден на ден търсят способи да ангажират играчите си за по-дълго време в свят, пренаситен с информация и разнообразни типове развлечение - игрите би трябвало да се конкурират освен с безкрайното количество създавани други игри, само че и с Netflix и сходни платформи. Какво следва за света на игрите от пазарна и от културна позиция? Можете да чуете повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР