ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕХоландската война срещу туриститеХоландия се слави с една

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕХоландската война срещу туриститеХоландия се слави с една
Коментари Харесай

4+1 | За холандската война срещу туристите, защо комарите са привлечени към някои хора и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Холандската война против туристите

Холандия се слави с една от най-високите гъстоти на популацията в света, а също е и една от най-посещаваните туристически дестинации в Европа. За холандците този свръхтуризъм се трансформира във все по-голям проблем - предходната година страната е посетена от над 19 млн, души, което е повече от популацията на страната. Този брой най-вероятно ще се усили с още 50% през идващите 10 години. Прочетете повече тук, с цел да научите по какъв начин Холандия мисли да се оправи с това.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Какво притегля комарите
Комарите в действителност атакуват някои хора повече от други. Оказва се мит обаче, че те базират това свое желание на кръвната група или единствено на нея. Склонността им да хапят повече зависи в действителност от цветовете, които носите, какъв брой тежите, дали тялото ви отделя избрани секреции. За жал някои изследвания в Африка демонстрират, че комарите са двойно по-привлечени от бременни дами. Прочетете повече тук.

Първото закононарушение в космоса
NASA проверява първото " галактическо " закононарушение.Заподозряна е астронавтката Ан Макклейн, чиято някогашна брачна половинка Съмър Уордън я упреква в кражба на идентичност. Уордън твърди, че Маклейн е употребила интернет връзката си на Международната галактическа станция, с цел да влезе в банковите сметки на Уордън. Това е първият проблем с евентуално закононарушение от космоса отвън научната фантастика. Прочетете повече тук за следствието на NASA.

Как машините могат да се учат от нашето четене
Когато четем, очите ни не се движат гладко ред по ред - те прескачат думите, които наподобяват явни, стопират се на думи, които изненадват мозъка ни за миг, и като цяло шарят по страницата. Всичко това се случва за броени милисекунди - машинното следене на придвижванията на човешките очи обаче може да подкрепи изкуствения разсъдък да се учи и да преработва информация по по-човешки метод. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Как да останем креативен дейни

Фил Бийдъл е интернационално прочут и почитан преподавател и учебен специалист. Освен това е и композитор и артист. Бийдъл също специализира в подобрението на качеството на преподаване в изоставащи учебни заведения. Той обаче рядко се задържа в едно и също образователно заведение за дълго, защото мъчно се вписва в типичен йерархични структури. Бийдъл е един от водещите писатели на тематиката по какъв начин да се развива изобретателното и остроумно мислене на учениците и по какъв начин да останем креативен дейни по време на професионалния си живот. Можете да слушате диалог с Бийдъл на тези тематики и други тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР