ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЕрата на избрания деспот е тукЖивеем в ерата

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЕрата на избрания деспот е тукЖивеем в ерата
Коментари Харесай

4+1 | Как заживяхме в ерата на избраните деспоти, за милениълите, които четат повече от вас, и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Ерата на определения диктатор е тук

Живеем в ерата на определените харизматични популисти - на които им се желае да можеха да ръководят като деспоти. Подобни фигури не са изненадващи в страни като Русия или Венецуела, само че все по-често се появяват в открити демокрации. Доналд Тръмп в Съединени американски щати или Матео Салвини в Италия са директни образци за тази наклонност. Прочетете повече във FT. (Текстът може да е предпазен с paywall.)

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Четат ли милениълите повече
Според ново проучване на Pew Research поколението на милениълите чете повече от хората над 30-годишна възраст. В същото време обаче младите доста по-малко ценят библиотеките и са по-склонни да четат на електронни носители. Прочетете повече тук.

Как да се подтиква събирането на отпадък
Най-големият град в Нигерия - Лагос, е с население 22 млн. души и е един от най-замърсените в света. Реката, която минава през града, е толкоз отровена, че в радиус 15 км към града в нея няма живот. Бивш гражданин на града предлага елементарна концепция - да се основат финансови тласъци за жителите да събират и рециклират боклука си. Прочетете повече тук.

Как недоволството трансформира сътрудници в другари
Във всеки офис има човек, подготвен да издаде на шефовете ви всяко недоволство или казани уединено рецензия. Въпреки тази заплаха моментът, в който осъзнаете, че можете свободно да се оплаквате от работата си дружно с някой сътрудник, е и моментът, в който към този момент не сте просто сътрудници. Според професора по връзки в Университета в Аризона Патришиа Сиъс свободното недоволство е значима част от сплотяването на даден работен екип. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Bumble с Уитни Улф

На 22-годишна възраст Уитни Улф е част от екипа, който основава едно от най-популярните приложения за запознанства в света - Tinder. Няколко години по-късно обаче Улф напуща и завежда дело против компанията за полов тормоз. От опита й с Tinder се ражда приложението Bumble - с сходна конструкция като Tinder, само че и една огромна разлика - в Bumble единствено дамите могат да стартират диалога. Досега Bumble е било изтеглено над 30 млн. пъти. Слушайте повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР