ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЕфективният хаос на кабинета на ТръмпАмериканските медии и

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЕфективният хаос на кабинета на ТръмпАмериканските медии и
Коментари Харесай

4+1 | За ефективноста зад тръмписткия хаос, за рекордното топене на гренландския лед и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Ефективният безпорядък на кабинета на Тръмп

Американските медии и целият свят не престават да са безусловно захласнати от личността на Доналд Тръмп. Не даже с администрацията на Тръмп или Федералното държавно управление на Съединени американски щати, а със самия човек Тръмп. И до момента в който всички гледат и пишат по какъв начин американският президент обикаля из Западното крило по пеньоар или се кара с някого по Twitter, администрацията му и Републиканската партия извънредно дейно преобразяват американските институции и закони тъкмо, както желаят. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Рекордно размразяване на леда в Гренландия
В Гренландия има задоволително лед, че в случай че се стопи по едно и също време, международното равнище на океаните ще се увеличи със 7 метра. Поради тази причина учените доста деликатно наблюдават държанието на леда в Гренландия. Тази година леденият пласт се топи по-бързо спрямо последните 40 години. Времето постоянно е непредсказуемо, само че наклонността е тревожеща. Прочетете повече тук.

Връзката сред вирусите и рака
През 1976 година вирусологът Харалд Цур Хаузен открива HPV - човешкия папилома вирус. HPV е един от първите вируси, за които знаем, че предизвиква рак. По-точно, HPV покачва внезапно шанса на дамите да развият рак на маточната шийка. Връзката сред вируса и рака, както и концепцията, че можем по този начин да развиваме ваксини, които понижават риска от рак, е направена от лекарката и биоложка Сара Стюарт. Прочетете повече тук.

За смяната в кучешките очи
Кучетата са се трансформирали по редица способи от предците си, вълците, откогато са били опитомени от хората. Ново изследване демонстрира, че кучетата може би са развили профилирани очни мускули, които да управляват изражението им, с цел да могат да споделят по-добре с хората. Вълците просто нямат благосъстоянието на изражения, нито фокусът върху привличане на човешкия взор, даже когато са отгледани от хора от дребни. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Когато икономическите динамичности се извърнат
Понякога стопанската система може да стане толкоз мощна, че връзките сред работодатели и чиновници се прекатурват. При мощна стопанска система, ниска инфлация и минимална безработица, работодателите почват да страдат от дефицит на служащи, които да могат да поддържат експоненциалния растеж на компанията. Това води и до мощно покачващи се заплати. Така най-голямата опасност в офиса е не от уволняване, а от овакантяване по лично убеждение. Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР