ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕДуховете във Виетнам също искат iPhoneВ средата на

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕДуховете във Виетнам също искат iPhoneВ средата на
Коментари Харесай

4+1 | Защо гладните духове във Виетнам искат iPhone, как сушата извади испански долмен на повърхността и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Духовете във Виетнам също желаят iPhone

В средата на август във Виетнам и други страни в Източна Азия стартира Фестивалът на гладните призраци. Традицията повелява, че в седмия месец на лунния календар портите на подземния свят се отварят и изгубени души и грешници обикалят света. Духовете би трябвало да бъдат омилостивени с горенето на жертви - нормално подправени пари. В съвременен Виетнам духовете обаче развиват все по-голям вкус към стоките, които и живите харесват - коли и скъпи смарт телефони. И по този начин се случва, че хиляди души в Ханой горят картонени смарт телефони и коли. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Долменът Гуадалперал се появи напълно над водата
Необичайно горещото за Европа лято докара до суши във към този момент така и така сухия испански район Естремадура. Сушата обаче носи и някои дарове за археолозите - водният контейнер Валдеканас е толкоз пресушен, че за пръв път 1963 година долменът Гуадалперал е напълно на суша. Често именуван испанския Стоунхендж, съгласно археолозите мегалитният монумент е на сред 5 и 7 хиляди години. Научете повече за историята на долмена и вижте фотоси тук.

Работи 10 000 часа и ще станеш специалист? Не напълно
Всеки най-вероятно към този момент е чувал за " правилото ", че всеки може да стане специалист в дадена сфера, в случай че постави 10 000 часа съществени старания. Популярната в медиите и в книги за самопомощ идея произлиза от изследване през 1993 година измежду към момента учащи се цигулари, което демонстрира, че най-хубавите музиканти от групата са се упражнявали приблизително по 10 000 часа. Това би трябвало да е задоволително, с цел да я е ясно, че правилото изобщо не подсигурява " експертност в която и да е сфера " макар известните слогани. Прочетете повече тук.

Какво прави взирането в екрана с очите ни
Проучвания демонстрират, че междинният американец прекарва над половината от времето, през което е безсънен, пред компютърни или телефонни екрани. В същото време очни лекари по света все по-често лекуват пациенти със синдром на компютърното зрение (CVS) - главоболия, разфокусирано зрение, сухи очи и даже структурни вреди по роговицата. Повече за CVS и по какъв начин да се предпазим от него можете да научите тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Спомняйки си за проекта " Маршал "

Много е съвременно в американските (а и не само) политически диспути да се споделя, че някой безпаричен район се нуждае от личен проект " Маршал " - това въпреки всичко е най-успешният и огромен проект за финансиране и реорганизация на цялостен един континент в историята. Най-новият епизод на подкаста " Planet Money " споделя за действителната история, тактики и триумфи на истинския проект " Маршал ", както и за политическите решения зад него. Слушайте повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР